SWK Södra

SWK Södra

På grund av att fynd av Afrikansk svinpest gjorts i Sverige, och då i Fagersta-trakten gäller följande vid höstens jaktprov
Startande/funktionärer/domare/hartrampare måste förhålla sig till de riktlinjer som våra myndigheter sätter upp avseende:
• resa från/till från vissa geografiska områden (av Jordbruksverket alt SVA definierade risk-/restriktionsområden)
• sanering/desinficering/tvätt av bl a kläder och skodon
Information inhämtas från Jordbruksverket (www.jordbruksverket.se) alt. SVA (www.sva.se)
Tänk på att även tvätta ev hundsaker såsom halsband, väst etc.
Vi vill att samtliga hjälps åt att sprida denna information till personer som vi vet kommer att delta, i något avseende (t ex åskådare, hartrampare etc.), vid proven men som inte direkt nås av denna information.

På grund av att fynd av Afrikansk svinpest gjorts i Sverige, och då i Fagersta-trakten har SWK styrelse beslutat att hundar/hundägare/boende inom, eller som befunnit sig inom det smittklassade området (Karta på smittområde) sedan 2023-09-01 ej är behöriga att starta eller besöka SWKs jaktprov tills vidare.
Detta med anledning av att försöka att hindra smittan att spridas vidare.

På flera av södras provplatser kommer det att finnas bad med desinficeringsmedel som alla närvarande ska doppa sina stövlar/kängor i.

Provverksamhet

Anmälan till UKL och NKL prov stängdes 1 juli. Det går fortfarande bra att göra en anmälan, man kommer då automatiskt på reservlistan. Anmälan till ÖKL stänger 1 september. UKL proven kommer att hållas under september månad. Övriga prov oktober 2023 – januari 2024.
Lottning till UKL och NKL skedde i början av juli och samtliga anmälda har blivit informerad om provplats alternativt om de fick en reservplats. Glöm inte att ni ska ha med er minst vars en hartrampare till drevkedjan per startande.

 


Följ oss på Facebook för att få löpande information om Södras verksamhet. Gruppen på Facebook heter ” Wachtelhundklubben avd Södra”. https://www.facebook.com/groups/247978958673165/ 


Viltspårprov

Med SWK kan du gå viltspårprov 1/4-30/9. För mer info se under Jaktprov/eftersöksprov och sen Rörligt viltspårprov. För att starta på ÖKL prov måste hunden ha ett godkänt vilsspårprov anlagsklass. Det är alltid bra för hund och förare att ha spårproven både i jaktliga sammanhang och för att träna och motivera hunden året om. m du vill starta i Wachtelhundklubbens regi så kontakta  Morgan Börjesson, 070-362 99 50 eller e-post morgan.sako@gmail.com  så hjälper han er med domare, tid och plats. Väljer ni att starta i någon annans regi är vi mycket tacksamma om ni kontaktar Morgan med information om detta. All information om duktiga wachtelhundar är välkommet. /styrelsen för SWK avd. Södra  Lycka till!


Huvudsponsorer för SWK södras aktiviteter 2022

 Doman.com_logo-svart Dogman sponsrar alla Södras prov, med produkter som hunden älskar.
www.dogman.com #dogmansverige#bastavaletforbastavannen
 Harmony Korvar m text
Harmony 2017 hösten Harmony är ett superpremium foder som är helt spanmåls- och glutenfritt hundfoder. Helfoder av naturliga råvaror som är fritt från sojaprodukter, konserveringsmedel, färgämnen och smakförstärkare. Harmony, fodret som ger en bra magkänsla.
www.harmonybydogman.se