Välkommen till SWK Mälardalen/Gotland!

SKK START

Nytt för i år är att SKK start är vårt nya anmälningssystem för provanmälan. Alla jaktprov kommer vi nu att hantera i SKK Start.

Mer info finns här – Länk


Inför ÖKL dag 8 juni 2024

Då det är inte är så många startande på ÖKL provet i rasklubben årligen, gör vi i Mälardalen/Gotland den här satsningen.

Vi kommer den här dagen gå igenom dom olika momenten i öppenklassprovet så att du är bra förberedd inför en start på provet till hösten.

Har du en hund som redan nu klarar av en enkel markering och du har en bra inkallning på den så kan du få prova på några moment under dagen. I övrigt är alla välkomna att komma och se på hur provet går till. Företrädesvis är detta en demonstration/information över provets genomförande inte ett träningstillfälle.

De moment som vi skall informera/prova på är:

 • Sökarbetet i skog
 • Skott i skog
 • Skott i vatten
 • Sökarbete i vatten
 • Släpspår fjädervilt
 • Släpspår hårvilt
 • Apportering av änder i vatten
 • Blodspår
 • Förighet

Vi kommer att gå igenom provreglerna och poängsättningen i dom olika momenten, men även träningstips för ett så bra resultat som möjligt på provet.

Du anmäler dig till jakthund.vastmanland@gmail.com med dina kontaktuppgifter och ifall du har en hund som du vill prova på med så vill vi veta hundens namn och registreringsnummer. Tag även med utrustning så som pejl och spårutrustning till din hund. Vid många anmälda deltagare kan vi behöva begränsa antalet deltagare, så först till kvarn gäller. Betala in 500 kronor till klubbens plusgironummer 124 25 28-6 om du vill delta med eller utan hund.

Räkna med det är en heldagsaktivitet så tag med dig en matsäck och vatten till hunden samt något att sitta på. Vi samlas på Åsby Lantbruk Hallstahammars gårdsplan klockan 8.00. Vägbeskrivning: Tag E-18 mellan Köping och Västerås. I närheten av Hallstahammar åker du av E-18 på trafikplats Sörstafors. Tag väg 252 norrut mot Ramnäs. Efter ca 2 km finns en skylt till höger mot Åsby lantbruk. Åk in på gårdsplanen. Eller sök på Eniro: Åsby Lantbruk Hallstahammar så kommer du rätt plats.

Har du frågor ring Thomas Larsson på telefon 070-60 89 440 kvällstid.


Informationsdagen inför UKL/NKL på Almunge hundcenter är nu fullbokad!
Men den 29 maj kommer vi i Mälardalen/Gotland att genomföra en genomgång inför UKL / NKL via Teams klockan 18.30. Vi kommer då att gå igenom vad man behöver tänka på för att du och din hund skall vara så förbered som möjligt inför provet.
Anmälan via mail senast den 22 maj till herrevads@gmail.com. Deltagarkostnad 100kr betalas till klubbens plusgiro 124 25 28-6. Länk skickas ut senast den 28 maj till de som har anmält sig och betalt avgiften.
Ytterligare en möjlighet att förbereda dig själv och hunden inför UKL/NKL provet finns på herrevads.se Facebooksida där det går att anmäla sig till deras träningsdagar.

Kom och träffa oss på Hundens dag vid Almunge hundcenter 4 maj.
Perfekt tillfälle för alla er som är sugna på att snacka lite Wachtelhund och kanske även köpa lite profilmaterial som vi kommer ha med oss!
Ses där

UKL dag på Almunge hundcenter 18 maj 2024 klockan 8.00

Välkommen till en introduktionsdag inför Wachtelhundklubbens unghundsprov.  Dagen riktar sig mot de som planerar att starta på höstens UKL och NKL prov. Vi kommer under dagen gå igenom provbestämmelser och du kommer få prova på några av momenten som ingår i provet. Det kommer att finnas jaktprovsdomare och erfarna wachtelhundsägare på plats för att förbereda dig och din hund inför höstens prov på bästa sätt. Vi kommer att bjuda på en enklare förtäring under dagen.

UKL provet är för hundar som på prov dagen är mellan 9 och 24 månader gamla. NKL provet är till för hundar över 24 månader. Läs gärna igenom provbestämmelserna som du hittar på vår hemsida innan informationsdagen. Ett krav är att du är medlem i Svenska wachtelhundsklubben både att delta den här dagen och att starta på prov. Gå in på wachtelhundsklubbens hemsida så finns det instruktioner hur du blir medlem ifall du nu inte är det redan. Du anmäler dig till UKL dagen genom att mejla kontaktuppgifter, hundens namn enligt registreringsbeviset och registreringsnummer till jakthund.vastmanland@gmail.com. 500 kronor skall vara betalt till klubbens plusgironummer 124 25 28-6 före sista anmälningsdag som är 10 maj. Maxantal deltagare denna dag är 12 stycken ekipage. Det är först till kvarn som gäller.

Det är bra att ha med dig hunden, pejlutrustning, ett släpphalsband och släppkoppel. Det finns att låna saker på plats. Kläder efter väder! Sök på Almunge Hundcenter så finns en vägbeskrivning så att du hittar dit. Vid frågor kontakta Thomas Larsson på 070 6089440

Andra möjligheter att få information om våra prov

Vi planerar att genomföra UKL/NKL information via TEAMS där vi kommer att gå igenom samma saker som på Almunge.

Vi har träningsgrupper i vår lokalavdelning där man hjälps åt träna våra hundar på olika sätt inför bland annat prov.

Vi har privata aktörer som genomför informationsdagar för enbart wachtelhundar som du kan anmäla dig till.

Du hittar information av dessa möjligheter på vår hemsida och/eller FB sidan


Presentation av föreläsning till årsmötet!

Årets föreläsare brinner för eftersök

Årets föreläsare är en fartfylld person med många järn i elden, många strängar på sin lyra och har ett finger med i smeten på mycket jakthundsverksamhet i Sverige. Men han brinner för eftersök och det är det årets föreläsning handlar om. Ska vi utnyttja alla talesätt, kan vi också säga att han gärna kastar in en pinne i brasan och hoppas på utveckling i utbildning och praktisk verksamhet med hund.

Thomas är utbildad lydnadsinstruktör steg tre och eftersöksinstruktör i Svenska Jägareförbundet (SJF) och håller utbildningar i dom ämnena.

Thomas är även jaktprovsdomare och viltspårsdomare i Wachtelhundklubben.

Han är även involverad i styrgruppen för Eftersöksassistans inom SJF vilket är en sammanslutning av eftersöksjägare med spetskompetens, som alla jaktlag kan anlita. Thomas sitter även i arbetsgruppen för SM i eftersök vilka arbetar med regelverket för vårt första SM i eftersök anordnat av SJF 2024.

Ämnen som han tänker ta upp är:

Vårt viktigaste arbetsredskap, hunden som är oumbärlig för att vi skall lyckas med ett eftersök. Vad skall vi tänka på när vi skall utbilda vår framtida arbetskamrat? Fällor och fel. Tips och trix. Gör rätt från början.

Vad skall vi tänka på för att uppnå så bra resultat som möjligt när vi skall göra ett skarpt eftersök?


Ytterligare handlingar till årsmötet: 

Handlingar till årsmötet! 
Nedan hittar ni länkar för handlingar till årsmötet


ÅRETS UNGHUND Mälardalen/Gotland 2023!
Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos någon annan lokalavdelning än Mälardalen/Gotland under 2023?
Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2-2024 och var med i racet om titeln ”Årets unghund Mälardalen Gotland 2023”!

Skogsprovet i Kvarsebo 19/11 närmar sig, skulle du vilja ha en chans att göra provet med din hund? I så fall behöver vi din anmälan senast 5/11.
Anmälan sker genom hemsidan.
Innan du anmäler din hund till skogsprov så var noga med att läsa igenom de provregler som finns här på hemsidan. Du måste vara säker på att din hund har ett sök på mer än 3 minuter och en drevtid på mer än 5 minuter. Jagar du på det sättet att du går med din hund genom markerna och att ni då finner vilt tillsammans, så kommer din hund inte att klara av ett skogsprov, då det är ett självständigt sök som krävs. Även på ett vildsvinsprov så krävs ett självständigt sök.

På grund av att fynd av Afrikansk svinpest gjorts i Sverige, och då i Fagersta-trakten har SWK styrelse beslutat att hundar/hundägare/boende inom, eller som befunnit sig inom det smittklassade området (2023-09-08-smittad-zon) sedan 2023-09-01 ej är behöriga att starta eller besöka SWKs jaktprov tills vidare.

Detta med anledning av att försöka att hindra smittan att spridas vidare.
Vi vill att samtliga hjälps åt att sprida denna information till personer som vi vet kommer att delta, i något avseende (t ex åskådare, hartrampare etc.), vid proven men som inte direkt nås av denna information

Då efterfrågan på stationsträning inför UKL har varit så pass stort kommer här ytterligare ett tillfälle där man kan få förbereda sig själv och hunden på bästa sätt inför UKL/NKL.

Nu är det dags för Stationsträning Original inför UKL/NKL proven.

Plats Hallstahammar
Datum: Du kan välja mellan 2 olika tillfällen
Tillfälle 1: 28 maj
Tillfälle 2: 3 juni

Tid: 8.00 – ca 17.00

Kostnad: 700 kr per ekipage vilket faktureras innan träningsdagen

Medtag matsäck. Vi kommer inte att göra upp eld eftersom vi rör oss på stora ytor under dagen och äter under gång.

Medtag rikligt med vatten till hunden samt gärna något som skuggar i bilen om du inte har solfilm.

Anmälan som är bindande skickas till jakthund.vastmanland@gmail.com. Berätta gärna vad du och din hund gjort tidigare.

I anmälan bifogar du fullständiga kontaktuppgifter även telefon och mejl. VIKTIGT: Medsänd också registreringsnummer på din hund samt uppge vilket av tillfällena du vill deltaga.

Vår kursplan är:
– Genomgång av provregler och bedömningar
– Tips angående förighet
– Fältarbete
– Skogssök i hägn om 6 ha
– Teorigenomgång angående injagning och metoder för att uppnå
ett bra sökarbete
– Kontroll av hundens arbete med dofter
– Skottintroduktion och om detta går bra skott under provmässig
form
– Vattenarbete
– Summering av dagen sant individuella tips till varje ekipage

Hjärtligt välkommen med din anmälan till jakthund.vastmanland@gmail.com

Frågor kan ställas kvällstid till Bettan 073 -983 2001

DSC_0158


Rörligt viltspårprov

Viltspårprovet är öppet för alla raser även blandraser. Dock måste man skaffa en tävlingslicens till blandrashundar. Som du hittar här: https://hundar.skk.se/tavlingslicens/timeout.aspx

Klasser: Anlagsklass och öppenklass

Provtid: 1 april till 30 september i klubbens regi ifall det är snöfritt.

Anmälan och frågor: Thomas Larsson, Kolbäck. Telefon nummer 070 608 94 40. Mejl: thomas.larsson3@gmail.com

Så här gör du ifall du vill gå ett viltspår prov. Ladda ner anmälningsblanketten som du hittar här:Anmalningsblankett  fyll i den och skicka den till Thomas. Det går bra med mejl eller till Thomas Larsson Vallbygatan 11 73450 med vanlig post.

Anmälningsavgift: 150 kronor betalas in på SWK Mälardalen/ Gotlands plusgironummer 1242528-6 före provet. 250 kronor betalas direkt till domaren vid provtillfället.

Glöm inte: Registreringsbevis eller tävlingslicens och vaccinationsintyg när du skall gå provet!

Här har du en länk till hur ett viltspårprov går till som kan vara bra att känna till ifall du skall gå ett viltspårprov: https://www.skk.se/globalassets/dokument/prov-och-tavling/regler-for-viltsparprov-t36.pdf

Tillgängliga viltspårdomare som dömer åt klubben:

Thomas Larsson Kolbäck 070 6089440

Lars Holm Uppsala 070 7720641

Lennart Bellqvist Uppsala 070 2336214

Mikael Grenard Enhörna 070 5886779

Stefan Andersson Vendelsö 070 1323550

Jonas Dahl Enskede 070 7923565

Vi har tillgång till flera viltspårdomare på andra platser inom Mälardalen Gotland. Kontakta Thomas för hjälp med viltspårdomare ifall du vill gå ett viltspårprov.

DSC_0061_1 (1)


VÄLKOMMEN TILL STATIONSTRÄNING INFÖR UKL/NKL PÅ ALMUNGE HUNDCENTER DEN 22e APRIL
Målsättningen med dagen är att du som hundförare ska få ökad kunskap om samtliga ingående moment i UKL/NKL-provet samt bedömningsgrunderna för dessa. Du kommer också få allmänna tips på vad som är bra att tänka på inför och under provdagen.
Antal deltagande hundekipage är begränsat – först till kvarn gäller! Nytt för i år är att man också kan deltaga utan hund om dessa platser redan är fyllda. Du får då vara med och se när andra hundekipage arbetar, ställa frågor etc. Almunge hundcenter har hägn där vi kommer att kunna prova på de flesta momenten som ingår i provet (undantaget skottreaktion och inga levande harar). Vi kommer också testa på vattenmomentet om vädret tillåter.
Anmälan görs senast den 15e april till jaktprovswkmg@gmail.com
Pris: 450 kr/hundekipage eller 200kr/person utan hund. I dessa priser ingår enklare förtäring. Betalning sker på plats via Swish.
uklprovbild

Under årsmötet så delades välförtjänta utmärkelser ut i form av vildsvinsbägare till hundar som gjort ett godkänt vildsvinsprov samt årets unghund 2022 Mälardalen/Gotland.
Utöver hundarna på bild så har även en vildsvinsbägare tilldelats Skebergas Idun SE17784/2017 Ägare: Erik Von Ehrenheim, Enköping.
Grattis till både hundförare och hundar!

DSC09138

Schakalens Jul Stjärna SE13431/2020 Äg: Bo Melander, Ekerö. Erhållit vildssvinsbägare efter godkänt vildsvinsprov.

DSC09156

Skiren Gårdens Felda SE44692/2020 Ägare: Lukas Sjödahl och Stina Söderlund, Nora. Erhållit vildssvinsbägare efter godkänt vildsvinsprov.

DSC09117

Bella SE38802/2021 som gick UKL i Sjöbo och fick 131 poäng och blev årets unghund. Ägare: Jan Olevall, Nyköping.

 


Vi behöver flera jaktprovsfunktionärer i Mälardalen/ Gotland

Därför inbjuder vi nu till en endags utbildning i ämnet 23 april

En funktionär på ett jaktprov kan vara en provledare eller kommissarie. Vi kommer att förklara vad dom olika befattningarna innebär under dagen.

Det vi bland annat kommer att gå igenom är:

 • SKK och deras organisation.
 • Wachtelhundsrasens historia mm.
 • Våra olika jaktprov och varför vi genomför dom.
 • Dom olika rollerna runt ett jaktprov.
 • Att göra – inför, under och efter ett jaktprov.
 • Olika dokument som är bra att känna till.
 • Du kommer även få en lathund med dig hem.

Vi börjar klockan 9.00 med en presentation av deltagarna och räknar med en heldagsaktivitet. Klubben erbjuder reseersättning och lättare förtäring under dagen. Platsen för utbildningen meddelas senare per mejl.

Anmälan till Bengt Fröander med dina kontaktuppgifter till Mejl: bengtfroander@gmail.com eller telefon ifall du har några frågor: 070 2038 662

Välkomna önskar kursledare Bengt Fröander och Thomas Larsson!


Handlingar till årsmötet!
Varmt välkomna på årsmötet söndag 5/3 kl 14:00 på Strömsholm.
Påminner om att motioner som medlem önskar få behandlad på årsmötet måste överlämnas till styrelsen skriftligen och undertecknade senast två veckor innan årsmötet.
Utöver själva årsmötet så kommer även Mariah Messing som jobbar på akuten vid Strömsholm hålla i en föreläsning på ämnet om vård vid ”akuta skador på hund” som är av största vikt vid allvarliga skador och som kan vara skillnad mellan liv och död innan du hinner fram till en veterinär med din hund.
Det kommer även bjudas på fika, men för att kunna beställa rätt mängd så får ni gärna anmäla om ni önskar fika till josefin.linusson@gmail.com
Dagordning SWKMG årsmöteBudget SWK Mälardalen Gotland budget 2023Resultat och balandsräkning SWK Mälardalen Gotland år 2022Verksamhetsplan 2023

Röntga din hund även om du inte tänkt låta den gå i avel!
I avel bör man inte bara titta på individen. Man bör även titta på familjen. Vad ärver familjen ner både positivt och negativt? Det är så vi hittar de bästa parningarna som för aveln framåt.
Därför uppskattar vi om så många som möjligt röntgar sina hundar. Vi behöver större bredd bland avelsdjuren och det finns många fina hundar med utmärkta provresultat som vi inte kan använda pga. utebliven röntgen.
Vill du köpa en bra Wachtelhund i framtiden så är samarbetet mellan valpköpare, uppfödare och klubben guld värt, för att säkra rasens framtid på ett positivt sätt.
Bild1.0

Tänker du para din hund?

Att planera en parning kan i och för sig gå ganska fort. Men att planera en bra parning tar betydligt längre tid. Och det är väl det avel går ut på.

Kontakta gärna därför klubbens uppfödarkontakter i god tid. Där kan du få hjälp med en dokumentgranskning för din tik och den tilltänkta hanhundens

 • Hälsomässiga status
 • Jaktprovsmeriter
 • Stamtavlor

Det är viktigt att inte enbart bedöma individerna utan också deras familjer.

Ska vi ha bra Wachtelhundar i framtiden så är samarbetet mellan valpköpare, uppfödare och klubben en nödvändighet.

Tänkt på att det är hårt arbetstryck nu kring parningstider och att klubbens funktionärer hjälper dig på sin fritid. Var därför ute i god tid.

Titta gärna på klubbens avelssida:

http://wachtelhundklubben.com/avel/information-till-tikagare/

Du kan även kontakta vår lokala uppfödarkontakt

Elisabet Larsson

073-983 2001 (kvälltid)

herrevads@gmail.com

Bild2


Inför utställningen!

Nedan på kartan ser ni vart ni kan parkera under utställningen nu på söndag 15/5! Det är alltså inom de blåmarkerade området som parkering sker.

parkering2


Välkommen till SWK Mälardalen/Gotlands KM i Viltspår den 19 juni 2022 på Åsby gård i Hallstahammar

Anmälan sker genom att du går in på Wahtelhundsklubben Mälardalen Gotlands hemsida och fyller i blanketten under rörligt viltspår och mejlar den till thomas.larsson3@gmail.com . Eller laddar ner och skriver ut och postar den till Thomas Larsson Vallbygatan 11 73450 Kolbäck. Sista anmälningsdag är 10 juni.

Samling sker på gårdsplanen vid maskinhallen. Inskrivning och identitetskontroll sker mellan kl. 8.00 till 9.00. Glöm ej stamtavla och vaccinationsintyg. Har du nyligen genomfört ett anlagsprov med godkänt resultat som inte har hunnit blivit registrerat på SKK så tag med protokollet från det provet så kan du starta i öppenklass. Lika så ifall du nyligen genomfört ett öppenklass spårprov med godkänt skottreaktion, så tag med protokollet. Skanner finns på plats. Glöm ej att ta med 250 kr kontant eller Swish till domaren. 150 kr skall vara inbetalt till klubben på plusgironummer 1242528-6 före prov dagen.

Läs gärna regler för viltspår på www.skk.se innan prov dagen.

Upprop och tilldelning av domare sker kl 9.00 varefter varje domare tar sin grupp med sig ut i skogen. Så snart ditt prov är klart kan du återvända till Åsby för att umgås med dom andra deltagarna.

Vi tänder grillen runt lunch där kan du köpa förtäring till självkostnadspris. Vi återsamlas alla för genomgång och prisutdelning så snart alla gått sina prov klara och domarna är klara med sin konferens. Det kommer även att vara någon typ av aktivitet under domarkonferensen.

Provet är ett rörligt prov och både öppenklass och anlagsklass kommer att registreras på SKK. KM gäller bara Wachtelhundar som går öppenklass. Poängbedömning kommer att ske på provsträckan för att särskilja hundarnas prestationer.

Vägbeskrivning: Tag E-18 mellan Köping och Västerås. I närheten av Hallstahammar åker du av E-18 på trafikplats Sörstafors. Tag väg 252 norrut mot Ramnäs. Efter ca 2 km finns en skylt till höger mot Åsby lantbruk. Åk in på gårdsplanen.

Det kan bli varmt under dagen. Glöm inte att ställa bilen i skugga och låt bilen stå öppen. Medtag vatten till hunden. Kom ihåg att en törstig hund presterar sämre. 

Nytt för i år är att vi den 9 juli kommer att genomföra en träff med lokalavdelningen Västra i Karlstads trakten. Där dom tre bäst placerade i ÖKL viltspårproven i dom båda lokalklubbarna kommer att få mötas under gemytliga omständigheter. Mer information kommer i nästa Wachtelhunds tidningen och den 19 juni.

Vi önskar alla lycka till och hoppas att ni får en riktig trevlig dag.

SWK avdelning Mälardalen/Gotland

Provledare: Thomas Larsson telefon kvällstid 070 608 9440

Funktionär: Elisabet Larsson telefon kvällstid 073 983 2001


Ringträning och middag i samband med utställningen!

Dagen före utställningen, dvs den 14 maj, kan du som medlem i klubben delta i några aktiviteter.

Ringträning

Några rutinerade utställare kommer att ge dig tips för hur du presenterar din hund på bästa sätt vid utställning. Träningen kommer att ske på Idrottsgården (utställningsplatsen) kl 16.00  och pågår i ca 1 timme. Det finns plats för ca 40 hundar och först till kvarn gäller! Anmälan sker till Anki Nyström ankinystrom@msn.com senast den 7 maj.

Middag

Vi hoppas att så många som möjligt vill delta vid en gemensam middag kvällen före utställningen. På Hotell Malmköping kl 19.00 serveras en trerättersmiddag för 475 kr (se meny nedan). Anmälan görs senast den 29/4 till Elisabeth Pettersson pettersson_bettan@outlook.com . Anmälan är bindande. Betalning görs på plats.

Förrätt

Bakad gösfilé med sveciacrème, saltrostade mandlar, krasse och syrad gurka

Varmrätt

Rosmarinstekt dovhjort med smörbräserad rotselleri, svart trumpetsvamp och grillad savoykål samt

potatiskaka smaksatt med bryntsmör och lingonviltsås

Dessert

Mjölkchokladbavaroise med mandelbiskvi, mörkchokladcrème, yuzu crèmeux och fransk chokladmaräng


VÄLKOMMEN TILL STATIONSTRÄNING INFÖR UKL/NKL PÅ ALMUNGE HUNDCENTER DEN 9 APRIL
Målsättningen med dagen är att du som hundförare ska få ökad kunskap om samtliga ingående moment i UKL/NKL-provet samt bedömningsgrunderna för dessa tips, trix och annat som är viktigt att tänka på.
Almunge hundcenter har hägn där vi kommer att kunna prova på de flesta momenten som ingår i provet (undantaget skottreaktion och inga levande harar) vi kommer också testa på vattenmomentet om vädret tillåter.
Det kommer även finnas chans att prova på och släppa i vildsvinshägnet om så önskas för en rabatterad summa om 800kr.
Anmälan görs senast den 2 april till Cajsa cajsa.myrberg@gmail.com
Pris 400 kr /ekipage inkl. enklare förtäring. Betalning sker på plats via Swish

Handlingar inför årsmötet 20/3 

Bifogat nedan finner ni samtliga handlingar inför årsmötet på Öster Malma. Påminner om att vill ni ha fika under mötet så måste detta anmälas till bengtfroander@gmail.com SNARAST. Tillkommer en kostnad om 50 kronor för fika som betalas på plats.

SWK M-G 2021 Revisionsberättelse

SWK M-G__Resultatrapport_2021

SWK M-G_Balansrapport_2021

Valberedningens förslag SWK 2022

Verksamhetsberättelse 2021

Verksamhetsplan 2022


Varmt välkommen på årsmöte

20/3 14:00 på Öster malma.

Vi planerar för att det skall gå att genomföras på plats, men kommer anpassa oss ifall restriktioner förändras. Utöver själva årsmötet kommer det även hållas en föreläsning av riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné med tema: etik vid löshundsjakt. Inför föreläsningen kommer det att serveras fika för 50kr som betalas på plats via swish eller kontat, MEN du måste anmäla om att du vill ha fika till Bengt Fröander senast den 13/3. bengtfroander@gmail.com

Motion som medlem önskar få behandlad vid ordinarie årsmöte ska skriftligen och undertecknad avlämnas till styrelsen senast två veckor före mötet.  

Verksamhetsberättelse, balans- och resultaträkning, revisorernas berättelse, valberedningens förslag samt handlingar i de ärenden som ska behandlas på årsmötet kommer senast 7 dagar före mötet delges medlemmarna genom klubbens hemsida.

 


För dig som är eller tänker bli uppfödare gör vi en kväll med allmän försäkringskunskap. Det finns många juridiska blindgångar när du övergår från att vara hundägare till att bli uppfödare.

Den 20 oktober kl. 19 har vi en kväll med försäkringskunskap. Till vår hjälp har vi bjudit in Therese Svensson från Agria. Hon jobbar dagligen med dessa frågor och är dessutom uppfödare själv.

VI behandlar frågor såsom hur förändras mitt juridiska ansvar när jag övergår från att vara hundägare till att vara uppfödare.

Allmän försäkringskunskap om försäkringar såsom valpförsäkring, hundförsäkring. Veterinärvård, avelsförsäkring.

Inte minst kommer vi att behandla ämnet dolda fel. Vad är ett dolt fel och vad är det inte.

Hur gör jag med försäkringar om jag har bibehållen avelsrätt och vill använda den?

Dessa och många andra frågor kommer vi att behandla under kvällen.

Kvällen kommer att genomföras som ett Teamsmöte vilket innebär att du får ett mejl med en videolänk. Tekniken är enkel.

Anmälan sker till herrevads@gmail.com. Om du har några speciella frågor kan du mejla dessa i förväg för att vi skall kunna förbereda svar på bästa sätt.

Hjärtligt välkommen med din anmälan.

uppfödarkväll (2)

Styrelsen Mälardalen Gotland


Nu börjar det dra ihop sig till de första ukl-proven! Vi behöver alla hartrampare som är villiga att ställa upp för att proven ska gå så smidigt som möjligt. Har du just fått hem en valp eller väntar på att få hämta hem en valp? Kom och var med på proven för att få en insikt i vad ukl innebär och hur ni kan förbereda era hundar på bästa sätt inför nästa år.
Årets första ukl sker i Rånäs lördag 4 september https://goo.gl/maps/EmKbCjToeEreQQgw7 kl 7:00
En ny chans dyker upp på söndagen 5 september där samlingen sker på Rossvik Säteri utan för Eskilstuna.
Ta med er kläder efter väder och bra skor/kängor/stövlar som ni kan gå långt i. Vatten och matsäck är också bra!
Om man inte har möjlighet första helgen så är det jaktprov varje helg hela september, vissa dagar på dubbla ställen!

Välkommen till SWK Mälardalen/Gotlands KM i Viltspår den 20 juni på Åsby gård i Hallstahammar

Vi kommer att genomföra årets KM i viltspår trots pandemin. Men det är viktigt att vi tar hänsyn till vad folkmyndigheten rekommenderar så att vi kan genomföra KM:et på ett säkert sätt som du kan läsa om här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/

Anmälan sker genom att du går in på Wahtelhundsklubben Mälardalen Gotlands hemsida och fyller i blanketten under rörligt viltspår och mejlar den till thomas.larsson3@gmail.com . Eller laddar och skriver ut och postar den till Thomas Larsson Vallbygatan 11 73450 Kolbäck. Sista anmälningsdag är 11 juni.

Samling sker på gårdsplanen vid maskinhallen. Inskrivning och identitetskontroll sker mellan kl. 8.00 till 9.00. Glöm ej stamtavla och vaccinationsintyg. Har du nyligen genomfört ett anlagsprov med godkänt resultat som inte har hunnit blivit registrerat på SKK så tag med protokollet från det provet så kan du starta i öppenklass. Skanner finns på plats. Glöm ej att ta med 200 kr till domaren. 100 kr skall vara inbetalt till klubben på plusgironummer 1242528-6 före prov dagen.

Läs gärna regler för viltspår på www.skk.se innan prov dagen.

Upprop och tilldelning av domare sker kl 9.00 varefter varje domare tar sin grupp med sig ut i skogen. Så snart ditt prov är klart kan du återvända till Åsby för att umgås med dom andra deltagarna.

Vi tänder grillen runt lunch där kan du köpa förtäring till självkostnadspris. Vi återsamlas alla för genomgång och prisutdelning så snart alla gått sina prov klara och domarna är klara med sin konferens.

Provet är ett rörligt prov och både öppenklass och anlagsklass kommer att registreras på SKK. KM gäller bara Wachtelhundar som går öppenklass. Poängbedömning kommer att ske på provsträckan för att särskilja hundarnas prestationer.

Vägbeskrivning: Tag E-18 mellan Köping och Västerås. I närheten av Hallstahammar åker du av E-18 på trafikplats Sörstafors. Tag väg 252 norrut mot Ramnäs. Efter ca 2 km finns en skylt till höger mot Åsby lantbruk. Åk in på gårdsplanen.

Det kan bli varmt under dagen. Glöm inte att ställa bilen i skugga och låt bilen stå öppen. Medtag vatten till hunden. Kom ihåg att en törstig hund presterar sämre.

Vi önskar alla lycka till och hoppas att ni får en riktig trevlig dag.

SWK avdelning Mälardalen/Gotland

Provledare: Thomas Larsson telefon kvällstid 070 608 9440

Funktionär: Elisabet Larsson telefon kvällstid 073 983 2001

DSC_0061_1 (1)


Ukl/Nkl stationsträning på Almunge Hundcenter 11/4

Wachtelhundsklubben Mälardalen/Gotland genomförde en stationsträning inför UKL/NKL söndagen den 11/4. 10 hundar deltog på denna lyckade dag, där hundarna fick pröva på de olika moment som sker på kommande proven till hösten. Stort tack till Almunge Hundcenter för möjligheten att träna och genomföra momenten på er fina anläggning!

bild 3


Delegater till Svenska wachtelhundklubbens fullmäktige 22/5 2021

Lokalavdelningen har utsett följande delegater till Svenska wachtelhundklubbens fullmäktige:

Erik Klockar, Cajsa Myrberg, Thomas Larsson, Elisabeth Larsson, August Häger och Josefin Linusson. Utsedda suppleanter är Helene Olofsson och Peo Olofsson


Hundträning i vildsvinshägn på Almunge hundcenter!

Den 11/4 har du som medlem i Svenska wachtelhundklubben chans att släppa din hund i något av vildsvinshägnen på Almunge hundcenter till det förmånliga priset 800 kr (ord. 1 100 kr). Anmälan görs till jimmy@almungehundcenter.se eller stefan@almungehundcenter.se. Skriv i anmälan om lämplig nivå för hunden (nybörjare, medel eller svår).
Hitta till Almunge hundcenter https://www.almungehundcenter.se/hitta-hit/


Välkommen till stationsträning inför UKL på Almunge Hundcenter den 11 april

Målsättningen med dagen är att du som hundförare ska…

 • få ökad kunskap om samtliga ingående moment i UKL/NKL-provet samt bedömningsgrunderna för dessa
 • tips, trix och annat som är viktigt att tänka på

Eftersom träningen är under hundförbudstiden kommer vi att befinna oss på Almunge hundcenter som har hägn där vi kommer att kunna prova på de flesta momenten som ingår i provet (undantaget skottreaktion och inga levande harar). Vi kommer också testa på vattenmomentet.

Vi kommer att dela upp deltagarna i tre grupper med 5 ekipage samt funktionärer för att hålla oss till rådande Covid-restriktioner. Detta innebär att endast en förare per hund kan delta under dagen.  Viktigt är ändå att vi alla tänker oss för och tar ansvar för att upprätthålla avstånd och god hygien under dagen!

Teoretisk genomgång kommer att ordnas digitalt några dagar före vi träffas – detta då vi av smittskyddsskäl inte kan samla deltagarna i någon lokal på Almunge. Länk till detta mailas till deltagarna!

Anmälan görs senast den 2 april till Cajsa cajsa.myrberg@gmail.com . Om du pga symptom av Covid behöver avstå från ditt deltagande ber vi dig att meddela oss detta så snart som möjligt så vi kan erbjuda platsen till någon annan.

Pris 400 kr /ekipage inkl. enklare förtäring. Betalning sker på plats via Swish


KALLELSE TILL SVENSKA WACHTELHUNDKLUBBEN MÄLARDALEN/GOTLANDS ÅRSMÖTE 2021

Samtliga medlemmar kallas härmed till Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen/Gotlands årsmöte den 19–21 mars 2020.Mötet genomförs på distans som ” digitalt förenklat årsmöte” och pågår under tre dagar. Du deltar genom att någon gång under mötestiden avge dina röster. Du kan läsa mer om mötesformen på SKK.se och i de bifogade dokumenten “instruktion för mötesdeltagare” samt “arbetsordning”för mötet.

Deltagande vid mötet är endast möjlig för medlemmar som haft ett gällande medlemskap den 28 februari 2021 och har korrekt mejladress registrerad hos klubben. Om du vill registrera eller ändra din mejladress hos klubben – ta kontakt med Svenska Kennelklubben via medlem@skk.se.

Samtliga medlemmar som uppfyller ovan kriterier kommer före mötets öppnande att få en inbjudan att delta skickad till sin e-postadress. Läs mer om hur du deltar i bifogad ”instruktion för mötesdeltagare”

Rambudget

Till den här kallelsen bifogas styrelsens förslag till rambudget för kommande verksamhetsår. Om du önskar ändring av rambudgeten ska du ta kontakt med klubbens revisorer Helene Olofsson eller Hans Enelius som har behörighet att lämna ett alternativt förslag. Du når revisorerna via heleneolofsson1972@gmail.com eller enelius@telia.com .

Rambudget – klicka här!

Val

Valbar till förtroendepost är endast den som nominerats senast fem dagar till mötet. Nominering av personer sker till valberedningen och ska innehålla:

 • Namn på den nominerade
 • Den post nomineringen avser
 • Kontaktuppgifter till den nominerade

Person kan endast nomineras till en post av följande:

 1. Justeringsperson
 2. Ordförande
 3. Styrelseledamot
 4. Suppleant
 5. Revisor
 6. Revisorssuppleant
 7. Valberedningens sammankallande
 8. Ledamot i valberedningen

Valberedningen kontrollerar om den nominerade är tillfrågad och medlem i klubben samt, om den nominerade har nominerats till fler än en post, vilken post den nominerade önskar kandidera till.

Nomineringar skickas till Elisabet Larsson via larsson.larsson882@gmail.com . Valberedningen överlämnar ett ”traditionellt” förslag samt en lista över andra nominerade personer. Samtliga dessa är valbara vid årsmötet. I den bifogade arbetsordningen kan du läsa mer om hur valen fungerar.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

Screenshot_20210226-094222_Gallery


Årets unghund Mälardalen/Gotland 2020?

Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos annan lokalavdelning än Mälardalen Gotland under 2020?

Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2 och var med i racet om titeln ”Årets unghund Mälardalen Gotland 2020″


Digitalt årsmöte 2021!

Styrelsen för SWK Mälardalen/Gotland har beslutat att hålla ett förenklat digitalt årsmöte via SKK i år.

Mötet kommer att ske mellan den 19/3-21/3 och alla handlingar kommer att publiceras digitalt

Kallelse kommer att skickas till de medlemmar som har sin email-adress registrerad hos SKK. Har du inte registrerat din email hos SKK så kontakta dem på medlem@skk.se  Gör ni det redan idag så kommer email-adressen med i den medlemslista vi erhåller den 28 februari och ni erhåller automatisk en kallelse till det digitala årsmötet.

Kallelsen kommer även att publiceras på Facebook och här på hemsidan.  Håll koll så att du inte missar årsmötet!


Lokalavdelningens styrelse önskar alla medlemmar en god jul och gott nytt år! ? ❄ ?
Hoppas ni får njuta av många lediga dagar i skogen tillsammans med era hundar!
Vi ser fram emot ett förhoppningsvis normalare 2021 där vi i vår kan samlas för hundträning och till hösten jaktprov!
jul

Vi tackar vår samarbetspartner Almunge Hundcenter för ett mycket bra samarbete under 2020 och ser fram emot ett ännu bättre 2021. Almunge Hundcenter belönade varje UKL-tillfälles provbästa hund med ett besök i deras vildsvinshägn.
Flera aktiviteter ligger redan under planering till 2021 på denna fantastiska anläggning. Bland annat UKL-träning, träning i vildsvinshägnen och Hundens dag. Håll koll på klubbens hemsida och Facebook för aktivitet, datum och anmälan!
Givetvis går det bra att boka in träning på egen hand på Almunge Hundcenter. Ta kontakt med Stefan eller Jimmy på www.almungehundcenter.se och meddela ditt medlemsnummer för ett bra erbjudande!
Bilden kan innehålla: text där det står ”ALMUNGE HUNDCENTER”

Årsmöte 30 augusti i Flen

Lokalavdelningen bjuder in medlemmar till årsmöte 2020.

Årsmötet kommer att hållas på Idrottsgråden i Flen (hitta hit: länk till karta ) den 30 augusti kl 14.00- ca 15.00. Vi bjuder på fika.

Vi ber er att beakta Folkhälsomyndighetens riktlinjer och därmed stanna hemma om du har symptom eller är i riskgrupp. För att vi ska kunna planera genomförandet av mötet önskar vi att du anmäler ditt deltagande till josefin.linusson@gmail.com senast den 23 augusti 2020.


Återbetalning av anmälningsavgift till utställningen

Med anledning av att utställningen 2020 i Flen har fått ställas in kommer vi att återbetala anmälningsavgiften. Vissa av er har efterskänkt avgiften till klubben vilket är mycket välkommet och bidrar till att skapa goda förutsättningar för klubbens verksamhet. På grund av att vi inte kan få fram information om vilket konto betalningen kommit från behöver vi få informationen skickad till oss.

För att du ska återfå anmälningsavgiften behöver du senast den 31 december 2020 maila namn, inbetalat belopp och kontonummer till bengtfroander@gmail.com


Klubbmästerskap i viltspår – inställt!
Det ser inte ut som att det blir någon bättring i Corona-läget i närtid. Därmed finns ingen annan möjlighet än att ställa in klubbmästerskapet 2020. Det brukar vara ca 30 personer som deltar och SKKs rekommendation är max 10 vid en sammankomst.

Återbetalning av anmälningsavgift till utställningen

Med anledning av att utställningen 2020 i Flen har fått ställas in kommer vi att återbetala anmälningsavgiften. På grund av att vi inte kan få fram information om vilket konto betalningen kommit från behöver vi få informationen skickad till oss.

För att du ska återfå anmälningsavgiften behöver du maila namn, inbetalat belopp och kontonummer till bengtfroander@gmail.com


Årsmöte 2020

Årsmötet som skulle genomförts i mars fick skjutas på framtiden. Enligt Svenska kennelklubben har tidsfristen för anslutna rasklubbar att hålla årsmöte flyttats till den 31 augusti 2020.  Vi hoppas på att kunna arrangera ett årsmöte 2020 men följer Svenska kennelklubbens riktlinjer avseende detta. Kallelse till mötet kommer att ske minst tre veckor före mötet via Facebook och hemsida tillhörande Svenska wachtelhundklubben Mälardalen/Gotland.

Så håll ögonen öppna på hemsidan och Facebook för kommande information om årsmöte!


Utställningen 2020 ställs in!
Vi måste tyvärr meddela att Svenska Wachtelhundklubbens årliga utställning som planerats till 2020-05-17 på Idrottsgården i Flen ställs in på grund av Covid-19.
Naturligtvis ett jättetråkigt besked men som vi skrivit tidigare finns det långt viktigare frågor än en hundutställning att hantera i nuläget.
Återbetalning av anmälningsavgiften kommer att ske och utbetalas till det konto och den person som har betalat in anmälningsavgiften. Vi ber om överseende med att det kan ta en tid innan samtliga anmälningsavgifter är återbetalda.
Tänk på att avboka eventuella boenden som ni har bokat på egen hand, de bokningar som gjorts via Mälardalen/Gotland (Josefin) avbokas automatiskt.
Vi tar nya tag och sikte på 2021 års utställning istället.
Styrelsen Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland

Information om utställningen 2020!
 
Styrelsen för lokalavdelningen Mälardalen/Gotland genomförde sitt styrelsemöte på Idrottsgården i Flen den 14/3.
Platsen för mötet hade valts för att kunna rekognosera och planera mer i detalj på utställningsplatsen inför den kommande Wachtelhundutställningen i maj.
Som ni säkert förstår blev mötet något helt annat med anledning av den uppkomna situationen med Covid-19.
Styrelsen för Lokalavdelningen Mälardalen/Gotland har sammanställt en skrivelse innehållande bla riskinventering, konsekvensbeskrivning men också förslag på möjliga lösningar på hur vi skulle kunna hantera den uppkomna situationen. Vi har adresserat dessa frågor och förslag för vidare beslut och hantering till huvudstyrelsen för Svenska Wachtelhundklubben.
Vi förstår att det finns många frågor kring utställningen just nu men vi förstår också att det finns långt viktigare frågor än en hundutställning som behöver hanteras i nuläget.
Vi ber om fortsatt förståelse och hoppas att vi inom kort kan komma ut med mer information.


Viktig information! Årsmötet 2020 är uppskjutet!

2020-03-15

Mälardalen/Gotland skjuter upp årsmötet som planerats och utlysts stadgeenligt till 2020-03-22 på Öster Malma.
Anledningen är att Öster Malma, precis som många andra konferensanläggningar pga Covid -19, tagit beslut om att hålla stängt en tid framöver.
Vi arbetar nu med att finna en lösning för att ordna ett årsmöte på ny tid och ny plats! Vi återkommer med detta så fort vi kan.
Vi ber om överseende för den uppkomna situationen men vi ber också om hjälp med att sprida denna information till de medlemmar som inte är inne på Facebook och hemsida regelbundet eller inte alls tar del av information via dessa kanaler.
Vi följer även SKK´s riktlinjer med anledning av Covid -19 och bevakar den fortsatta utvecklingen: https://www.skk.se/?newsitem=167343

Årsmöte Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen/Gotland

Tid och plats: Söndag 22/3 14:00 Svenska Jägareförbundet Öster Malma Nyköping.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar klockan 14:00. Därefter en föreläsning av Svenska Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné om löshundsjakt och etik.

Varmt välkomna!

Avelsforum

I samband med Fullmäktigemöte i Hultsfred 2019 lyftes frågan bland några av delegaterna om ett lokalt avelsforum i Mälardalen/Gotland. En av tankarna med ett lokalt avelsforum är att uppfödare i lokalavdelningen ska kunna träffas och diskutera avelsfrågor på lokal nivå och adressera frågor vidare till avelskonferenser/avelsråd.I övrigt tror vi att agendan för detta möte sätts i samband med det första mötet som planeras äga rum innan årsmötet på Öster Malma den 22/3- 2019.

Är du uppfödare i Mälardalen/Gotland och avser delta på mötet så skicka ett mail till josefin.linusson@gmail.com senast den 15/3 2019.


Årets Unghund Mälardalen Gotland 2019

Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos annan lokalavdelning än Mälardalen Gotland under 2019?

Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2 och var med i racet om titeln ”Årets unghund Mälardalen Gotland 2019”


UKL Rossvik 2019-09-15

Nu räknar vi ner mot söndag och årets tredje unghundsprov på Rossvik!

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till? Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 15/9.

Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !


UKL Rossvik 2019-09-08

Dags för årets andra unghundsprov på Rossvik!
Nyfiken på hur ett unghundsprov går till? Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 8/9. Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00. Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.
Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.
Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.
Välkomna !

UKL Rossvik 2019-09-01

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 1/9.

Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !


Träning i vildsvinshägn

Vill du testa hur din hund agerar i situationer med vildsvin eller vill ni komma vidare i vildsvinsjakten? Då finns möjlighet att till ett mycket förmånligt pris göra ett besök i vildsvinshägnen hos Roslagens jakt och vilt!

Vi träffas i Almunge på Roslagens Jakt & Vilt den 18/8 klockan 09:00 för träning i vildsvinshägnen. Denna träning kan kombineras med träningen inför UKL som du kan läsa om nedan.

Priserna för träning i vildsvinshägnen kommer under dagen att vara rabatterade och kostar 800kr/hund istället för ordinarie pris 1200 kr/hund.

För anmälan maila Peo: peoolofsson@yahoo.se
Ange namn och antalet hundar du önskar släppa i hägnet.

Betalning sker på plats via Swish.

Mer information om tider mm och kommer att skickas ut till deltagarna efter anmälan.

Väl mött den 18/8

Möjlighet till övernattning finns. Om det är av intresse kontakta Klas Henriksson på Roslagens Jakt och Vilt, telefonnummer 070-228 21 17.

Stort tack till Roslagens jakt och vilt som ger oss bra möjligheter att träna våra hundar i vildsvinshägnen till bra pris!

Roslagens jakt och vilt


Förberedande träning inför UKL!

Evenemanget är fullbokat!

Dags för sista finslipningen inför höstens kommande jaktprov!

Vi träffas i Almunge på Roslagens Jakt & Vilt den 18/8 klockan 09:00 för träning i vildsvinshägnen (se ovan) samt UKL-information och träning av samtliga ingående moment i UKL-provet.

UKL-träningen kommer i första hand att erbjudas till lokalavdelningens medlemmar som ska gå UKL-prov i höst.

Priset för UKL-träning är 400 kr/hund, vi bokar ett hägn för detta ändamål och måste därför ta en avgift även för UKL-träningen.

Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

För anmälan till UKL-information/träning maila Jocke: elgjegarn@hotmail.com
Ange namn, hundnamn och hundens registreringsnummer.

Betalning sker på plats via Swish.

Mer information om tider mm och kommer att skickas ut till deltagarna efter anmälan.

Möjlighet till övernattning finns. Om det är av intresse kontakta Klas Henriksson på Roslagens Jakt och Vilt, telefonnummer 070-228 21 17.

Väl mött den 18/8!

Vi vill redan nu rikta ett stort tack till Roslagens jakt och vilt som möjliggör detta träningstillfälle

Roslagens jakt och vilt


Tullgarn – Swedish Game Fair

Kommande helg 24-26 maj är det återigen dags för Swedish Game Fair på Tullgarn, självklart är vi på plats! Kom förbi och snacka Wachtelhund, var med i utlottning om fina priser och passa på att köpa klubbens profilprodukter.
Varmt välkomna till monter I:58

Swedish-Game-Fair-Logo


KM viltspår!

Avdelningen har sedan sju år anordnat KM i viltspår för till avdelningen hörande hundar med godkänt prov i Anlagsklass. Även 2019 kommer detta KM att äga rum i trakterna av Hallstahammar, söndagen den 2 juni. Anmälan ska ha inkommit senast den 24 maj 2019!

Du hittar mer information HÄR!


Många besökare på Hundens dag i Almunge

Den 4 maj anordnades hundens dag på Roslagens jakt och vilt i Almunge.

Svenska wachtelhundklubben var självklart på plats! På morgonen var det snö men det ordnade upp sig under dagen! Det var drygt 5000 besökare och ovanligt många wachtelhundar på besöksområdet!

Här kommer några bilder från dagen

Almunge 2 Almunge 1 Almnunge 3


Förberedande träning inför UKL

Nu tränar vi på att du ska kunna visa upp din hund så att den kommer till sin rätt på provet. Datum: 2019-05-04 eller 2019-05-05 Tid:  9.00- ca 17.00 Plats: Hallstahammar  Anmälan är bindande och görs till herrevads@gmail.com I anmälan uppger du dina kontaktuppgifter samt registreringsnummer på din hund. Berätta gärna också vad hunden har för jakterfarenheter. Pris: 600 per ekipage Max 6 ekipage per träning

Vi kommer att gå igenom provregler och en del att tänka på. Vi kontrollerar och ger tips om förighet Vi tränar släppteknik på haren Vi kontrollsläpper din hund i hägn om 6 ha Vi arbetar med tekniker för vattenarbetet

Medtag matsäck som räcker under dagen. När vi äter lunch så har vi ca 1 timmers injagningsteori där vi också pratar om hur man utvecklar hundens sökarbete. Orsa kompani lovar inget bestämt annat än att vi skall anstränga oss till det yttersta för att göra en intressant och lärorik dag
Vid frågor kontakta Bettan 073-983 2001 kvällstid.
Bettan & Thomas


Fullmäktige 2019-05-18 Hultsfred

Det drar ihop sig till Fullmäktige och som vanligt behöver vi delegater till att representera Mälardalen/Gotland.
Fullmäktige går av stapeln den 18 maj i Hultsfred.

Vill/kan du representera lokalavdelningen så skicka ett mail till clasjansson@hotmail.com snarast.


Årsmöte 2019-03-15

Välbesökt årsmöte för Mälardalen/Gotland i föreläsningssalen på Evidensia specialistsjukhuset i Strömsholm. Ca 30 medlemmar från lokalavdelningen deltog när sedvanliga årsmötesförhandlingar avhandlades och nya styrelsemedlemmar valdes in.

Vi tackar avgående styrelsemedlemmar Fredrik Maller och Erik Westring, tack för era insatser! Tack även till Fredrik Andersson som lämnar valberedningen.
Vi hälsar nytillkomna styrelsemedlemmar Henrik Wiklund och Josefin Linusson varmt välkomna till styrelsen och Elisabet Larsson till valberedningen.

Efter årsmötet föreläste Mariah Messing, djursjukvårdare Evidensia, och hunden Fusk om “Akutsjukvård för jägare”. Föreläsningen var mycket uppskattad och tog bla upp ämnen som; vad kan man göra innan resa till veterinär om olyckan är framme för att minimera skadorna, hur tar man en status på sin hund, olika bandage på olika kroppsdelar, vilka bandagematerial behövs mm. Tror samtliga närvarande har med en rulle gladpack i ryggfickan fr.o.m. nu.

Grattis till Årets unghund Viltvårdarns Rindi Ei Lansa och Beatrice Carlson Norrtälje. 126 poäng på Svalövs UKL 2018-09-15.

Grattis även till godkända hundar på vildsvinsprov:
Triggerhappy’s Olga och Fredrik Maller Skå 2018-11-23 i Stålboga och Enhalos ugglor i mossen och Henrik Wiklund Eskilstuna 2019-01-23 Dylta bruk.

Vi tackar Evidensia, IntroPris och Alljakt för ett för ett mycket gott samarbete och närvarande medlemmar för en mycket trevlig eftermiddag.

alljaktintropris


Årsmöte 2019

Tid och plats: Söndag 17/3 14:00. Föreläsningssalen Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm Djursjukhusvägen 11 Strömsholm.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar klockan 14:00. Därefter en föreläsning av leg djursjukskötare Mariah Messing om vanliga jaktskador och akutsjukvård/ första hjälpen.

Varmt välkomna!


UKL 2018 Rossvik

Då var årets officiella UKL prov genomförda i Mälardalen/Gotlands regi.

Vi vill rikta ett stort tack till alla härliga hundägare, hartrampare, markvärdar och funktionärer.

Stort tack även till vår sponsor Intropris Eskilstuna.

UKL2018_1UKL2018_2UKL2018_3


UKL Rossvik 15/9

Bilden är ”Stolen With Pride” från Södra avdelningen men är lika aktuell för Mälardalen/Gotland. Tack Södra!
På lördag 15/9 är det dags igen på Rossvik och ni är alla lika välkomna denna gång.
Samling sker 07:00 vid maskinhallarna på Rossvik Säteri i Eskilstuna.

41361738_10205293138243966_6087815648988102656_n


UKL 2018

Stort tack till Intropris – Eskilstuna som sponsrat Mälardalen/Gotland

intropris


UKL Rossvik 2018-09-01

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri lördagen den 1/9.

I år delar vi upp harmomentet på 2 grupper och 2 olika platser varför samling kommer att ske på antingen Rossvik eller ICA Maxi Eskilstuna Karl Hovbergsgatan 32 klockan 07:00. Välj själv vilken plats som passar bäst.
Övriga moment sker på Rossvik.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !


UKL 2018

Lottning har skett till Mälardalen/Gotlands UKL-prov och mejl har gått ut till samtliga anmälda. Kontrollera eran skräppost om det inte har dykt upp något i inkorgen!

Ps. Glöm ej “hartrampare”

Jaktprov 2018

Du har väl inte missat att anmälan till årets jaktprov har öppnat.

http://wachtelhundklubben.com/jaktprov/jaktprov/


KM Viltspår 2018

Så har det varit KM i viltspår på Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland. Den som fick låna Herrevadsbucklan ett år var Victoria Skoglund med sin duktiga Astrid. Det var väldans hårt i toppen. Trots den tryckande värmen så kom alla hundar i mål. En jätteprestation bara det. Hårt i toppen. Dagen gav 4 förstapris öppenklass viltspår. Medans domarna höll konferens så åt vi lunch. Vi brukar alltid ha en aktivitet eller ämne som uppmärksammas varje år. Detta år var det förebyggande av och behandling av värmeslag på hund. Alla deltagare fick förutom en sak från prisbordet en febertermometer med sig hem, att ha just vid behandling av värmeslag hos hund. Var det jobbigt att gå ett spår i värmen så fanns det sådana som gick både två och tre stycken. Nämligen våra duktiga domare. Stort tack till Seppo Piirhinen, Kristoffer Göransson, Carin Sandberg och Magnus Frödell.

Tack alla trevliga deltagare som kom.


Tullgarn – Swedish Game Fair

Det drar ihop sig till Tullgarn och Swedish Game Fair, självklart är vi på plats! Kom förbi och snacka Wachtelhund eller passa på att köpa klubbens profilprodukter.
Varmt välkomna till monter I:67


KM Viltspår 2018

Avdelningen har sedan sex år anordnat KM i viltspår för till avdelningen hörande hundar med godkänt prov i Anlagsklass. Även 2018 kommer detta KM att äga rum i trakterna av Hallstahammar, söndagen den 10 juni. Anmälan ska ha inkommit senast den 25 maj 2018 och inges såsom angivits under rubriken Rörligt Viltspårprov (Information om jaktprov/eftersöksprov).

All information om KM 2018 finns i denna länk http://wachtelhundklubben.com/swk-malardalen-gotland/start/km-viltspar/


Hundens Dag i Almunge 2018-05-05

Roslagens jakt & Vilt arrangerar även i år Hundens dag på sin anläggning i Almunge.

Ett populärt arrangemang med massor av aktiviteter och utställare.

Självklart kommer vi finnas på plats och prata Wachtel.

Gratis inträde, utställare, föredrag, kom i tid.(10.00-15.00)


Årsmöte 2018

Välbesökt årsmöte på Roslagens Jakt & Vilt och Grönlund golfklubb, 33 deltagande medlemmar.
Några började dagen med att träna hundar i vildsvinshägnen på Roslagens Jakt & Vilt och avslutade densamma med en mycket uppskattad föreläsning med Peter Ekeström Dogworks. Däremellan avhandlades Mälardalen Gotlands Årsmöte.

Vi gratulerar Joakim Gustavsson och Stöyletuftas Peggysue till titeln årets unghund Mälardalen Gotland 2017 med 121 poäng och ett 2:a pris på Rossviks unghundsprov 2017-09-02.

Ett stort grattis även till Patrik Peo Olofsson och Bergfeld Esprilia Chili för godkänt vildsvinsprov vid Claestorp 2017-01-27.

Vi tackar avgående styrelsemedlemmar Peter Rosenholm och Lennart Bellqvist samt avgående revisor Gustaf Dufberg. Tack för era insatser!

Grattis också till Bengt Fröander som drog in högvinsten på lotteriet, ett träningssläpp i hägnen på Roslagens Jakt & Vilt.

Ett stort tack till våra samarbetspartners ALLJAKT.SE, IntroPris, Roslagens Jakt & Vilt och Strängnäs hundvård.


Fullmäktige 2018

Vill du som är medlem i Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland representera lokalavdelningen på årets Fullmäktigemöte?
Mötet hålls den 19 maj 2018 kl 13.00 på Husby Säteri i Söderköping.
Vid mötet har alla medlemmar närvaro- och yttranderätt.
Endast av lokalavdelning utsedda delegater har rösträtt.
Ta kontakt med Erik Klockar snarast, dock senast 31/3 om du är intresserad.
E-post: erik.klockar@swipnet.se


Viltspårkurs

Helgkurs i viltspår för medlemmar i Mälardalen/Gotland.

* Spårträning – från anlag till eftersök

* Hur går ett eftersök till?

* Praktisk träning med egen hund varvas med teori

Plats: Nedansjö (Sundsvall)

Datum: 1-2 juni

kl ca 8:00-16:00 , två dagar sammanhängande.

Kursledare: Per-Ivar Nordell, eftersöksjägare Ingela Norrby, eftersöksjägare som tävlat i viltspår på

elitnivå samt Göran Nyström, eftersöksutbildare och Viltspårsdomare.

Begränsat antal platser, 10 st.

Pris: 1500 kr per deltagare/förare, specialerbjudande till medlemmar i Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland 200 kr rabatt.

Fika ingår, medtag egen lunch. Möjlighet till övernattning finns för långväga kursdeltagare.

Anmälan https://jfsundsvallvastra.wufoo.com/forms/m1wia74c0aqhxrd/

Frågor: Ingela Norrby ingela.norrby@sundsvall.se 070-525 50 75

Kursen anordnas i samarbete mellan Jägarförbundet Sundsvall Västra samt Studiefrämjandet.

Kursblad Viltspår Wachtel


Förslag till Stadgeändring

Som SWK´s huvudstyrelse informerade om vid fullmäktigemötet 2017 i Degeberga pågår diskussioner om att uppdatera nu gällande stadgar.
SWK kommer att vid fullmäktigemötet 2018 i maj att lägga fram ett förslag till stadgebyte.

Bifogat finns förslag till nya stadgar, baserat på SKKs nya typstadgar, för både huvudklubben och lokalavdelningarna.
Dessa är i bifogat förslag skrivna så att huvudklubben har fullmäktige vartannat år och med fyraårsmandattider för ledamöter och 2 år …för ordförande samt oförändrad mandattid för lokalavdelningarna.

Vi ber er inför årsmötet den 18/3 fundera på för- och nackdelar med föreslagna stadgebyte och vilken mandatperiod som är lämplig för HS.
Har ni inte möjlighet att närvara på årsmötet och har synpunkter så skicka dessa till någon av styrelsemedlemmarna i Mälardalen/Gotland.

SKKs typstadgar – specialklubb

SKKs typstadgar – lokalavdelning specialklubb


 Jaktprov

Vill du starta din hund på jaktprov?

Trycket på provplatser är högt och provmarker och funktionärer är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra bra prov i lokalavdelningens regi. Det bedömda behovet av provplatser under 2018 är i skrivande stund betydligt större än vad vi kan tillgodose med nuvarande provmarker och funktionärer.

Vi behöver gemensamt, i hela lokalavdelningen, försöka finna lösningar för att skapa de bästa förutsättningarna för att prova våra hundar.

Har du tillgång till lämpliga provmarker och/eller kan du tänka dig att ställa upp som funktionär i någon form så ta kontakt med någon av jaktprovsansvariga i styrelsen eller med någon annan styrelsemedlem.

Vi är medvetna om att domare historiskt har varit en trång sektor i Mälardalen Gotland, vi får till kommande säsong 3 nya domare i närområdet och en ny domarutbildning drar igång under året.

 


Årsmöte SWK Mälardalen/Gotland

Vart: Roslagens Jakt och Vilt Almunge

När: 2018-03-18 14:00

Hur: Sedvanliga årsmötesförhandlingar 14:00, därefter föreläsning jakthundslydnad Peter Ekeström Dogworks

Före mötet finns möjlighet att träna i hägnen för den som önskar, anmäl i så fall detta direkt till: http://www.roslagensjaktvilt.se/kontakt/om-oss

Eventuella motioner som medlem önskar få behandlad på ordinarie avdelningsmöte skall skriftligen avlämnas till styrelsen senast 2 veckor före mötet.

 

Vi tackar vår samarbetspartner ALLJAKT.SE, Intropris Eskilstuna och Roslagens Jakt & Vilt

alljakt

intropris

Välkomna!


Årets Unghund Mälardalen Gotland 2017

Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos annan lokalavdelning än Mälardalen Gotland under 2017?
Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2 och var med i racet om titeln “Årets unghund Mälardalen Gotland 2017”


UKL Blacksta, Vadsbro 2017-09-29(Särskilt Prov)

2 Hundar till start på fina marker, tyvärr ingen till pris.

Stort tack till markvärd och funktionärer


Inställda Prov 2017

Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in både skogsprov och vildsvinsprov i Katrineholm i helgen 21-22/10 samt ÖKL-provet i Almnäs/Stallarholmen 10/11.

Vi har under flera månader arbetat på att hitta domare över hela Sverige som kan döma dessa prov men vi måste idag tyvärr meddela att vi misslyckats! Vi ser inte längre någon möjlighet att genomföra proven.

Problemet beror i grunden på den domarbrist som vi har i stora delar av landet och framförallt i Mälardalen/Gotland.

Detta har framförts under en längre tid till huvudstyrelsen och vi får hoppas att situationen blir en annan nästa år då vi åtminstone får en ny domare till Mälardalen/Gotland

Som det ser ut nu kommer vi dock att kunna genomföra de båda skogsproven i Almnäs 2017-12-14 och 2018-01-11. Vi kommer inom kort att lotta platserna för dessa två skogsprov.

Alla som anmält sig till något av de ordinarie Skogsproven under säsongen kommer att vara med i lottningen. Det innebär att även de som bara var anmälda till proven i Katrineholm kommer att vara med i lottningen av de senare proven.

De av er som anmält er till ÖKL-provet uppmanar vi istället söka er till andra ev ÖKL-provplatser i landet.

Clas Jansson


Resultat UKL Rossvik 2017

3 av 4 hundar till pris på Rossviks UKL 2/9.
Stort grattis till Stöyletuftas Peggy Sue och Joakim Gustavsson som blev bästa hund med ett 2:a pris och 121 poäng.
3:e pris till Carl-Hermans Boss och Anders Kroné med 87 poäng och även ett 3:e pris till Azzar och Andreas Fredriksson med 76 poäng.
Vi tackar markvärdar, funktionärer, sponsorer och hartrampare.

UKL_1UKL_2

Två av fyra hundar till pris på Rossviks UKL 3/9.
Bästa hund Budderball (Wache) och Sigge Isaksen med 98 poäng och ett 3:e pris. Stort grattis!
85 poäng och ett 3:e pris till Södra gamlas Dante och Thomas Lundgren. Stort Grattis!
Ett långt och tufft prov i söndags för alla inblandade, bra jobbat!

UKL_3UKL_4


UKL Rossvik 2017

Vi tackar IntroPris för sponsring av kommande helgs UKL-prov på Rossvik.

intropris


Hundträning Almunge 27/8

Mycket bra arrangerad och välbesökt träningsdag på Roslagens Jakt & Vilt 27/8. Full fart i vildsvinshägnen när 24 hundar från Mälardalen/Gotland och Väst (3st) finslipade formen inför hösten.
Ett stort tack till arrangörerna Patrik Peo Olofsson och Dennis Eklund.
Helene Olofssons gräddstuvade pyttipanna är värd ett extra hedersomnämnande.


UKL Rossvik 2017

Arbetet med att få till fler provplatser till unghundsproven fortsätter. Fredrik Maller har skickat ut den senaste informationen till de hundar som står på reservlistan, skickades måndag 21/8.
Har ni inte fått den senaste informationen ber vi er i första hand kolla skräpposten och om ni inte har fått något mejl kontakta Fredrik Maller, Peter Rosenholm eller Clas Jansson
Vi har för närvarande problem med kontaktformuläret för “snabbkontakt” på hemsidan så undvik att använda denna tillsvidare och använd istället mailadresser/kontaktuppgifter från nedanstående länk:

http://wachtelhundklubben.com/swk-malardalen-gotland/start/styrelse-swk-malardalengotland/


UKL Rossvik 2017

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri lördagen den 2/9 eller söndagen den 3/9 2017.

Samling sker vid maskinhallarna på Rossvik Säteri kl. 06.00 båda dagarna. Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Välkomna!

Rossvik ligger söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

https://kartor.eniro.se/m/nZr15


Hundträning Almunge 27/8

Söndagen den 27/8 är det dags för träning i hägnet vid Roslagens jakt&vilt i Almunge.

Träningen startar 08:00 och kommer att ske med stor vikt på inkallning. Hundtränare kommer att vara med vid varje släpp. Lunchbreak mellan 12-13.

Kostnad 800kr/hund och det kommer finnas möjlighet att köpa både lunch och kaffe under dagen.
.
Antalet platser är begränsat och anmälan sker till: peoolofsson@yahoo.se
“först till kvarn”
Ange antalet hundar och hundens/hundarnas ålder i mailet till Peo.

Dagen arrangeras av Dennis Eklund och Peo Olofsson i samarbete med Klas Henriksson på Roslagens jakt&vilt


KM i Viltspår Resultat 2017

Klubbmästerskap i Viltspår på Åsby gård i Hallstahammar 11/6.

9 startande hundar i öppen klass och 2 hundar i anlagsklass.

Efter lottning av domare åkte alla deltagare ut till provmarkerna.

Det hade regnat rejält under natten och mycket vilt hade varit i rörelse enligt domarna.

Efter avslutat spårarbete återvände alla deltagare till Åsby gård där Elisabeth Larsson lärde ut hur man får en stressad hund att bli lugnare i spåret och omvänt m m.

Under tiden hade domarna sitt kollegium. Bästa hund för dagen blev Carl-Hermans Ymer, ägare Peter Rosenholm.

Han fick dagens enda 1:a pris. För övrigt Ymers 3:e första pris på ÖKL. 

På andra plats kom Viltvårdarns Lennons Birk, 2:a pris, ägare Lennart Bellqvist och på tredje plats Stolparöds Hera, 2:a pris, ägare Kent Lind.

Ett mycket trevligt och professionellt arrangerat prov av Elisabeth och Thomas Larsson.

Bra motivering av domsluten från domarna.

Tack till alla för en mycket trevlig dag!

peterymerpeterymer1


Träningsgrupp 8/5 2017

Det startar en hundträningsgrupp 8/5 med Helena Odenrick och Fredrik Maller i Nykvarn.

Öppet för alla wachtelhundar plus ägare.

Träningsprogrammet sätts ihop i samråd med instruktör/deltagare.

Vi beräknar hålla på 1,5 timmar.

Medtag fika.

Samling vid detta tillfälle vid Preem macken i Nykvarn, 18.50.

Platser kommer varieras runt Stockholm för att passa alla.

Kostnad 100:-/deltagare när vi bokar in extern instruktör, annars gratis.

Ingen föranmälan krävs.

Kontaktperson vid frågor, Fredrik Maller Tel: 0702-997 715

Varmt Välkomna !


Öppen Träning 27/4 2017

Torsdagen den 27 april kl. 19:30 är du välkommen på en öppen träning med din Wachtelhund. Ta gärna med lite fika.

Vi samlas vid Kaknästornets parkering.

//Helena Odenrick


Funtionärsutbildning 22/4 2017

Är du intresserad av att vara funktionär på något av Mälardalen Gotlands kommande jaktprov till hösten och vill veta mer om provupplägg och provgenomförande enligt de nya jaktprovsreglerna som gäller fån 1 juli i år?
Funktionärsutbildning äger rum i Hultsfred den 22/4 med samling på Hullinge Hotel kl 10.00. PM till Clas Jansson på Facebook eller mail till clas.jansson@esem.se senast 14/4 om det finns intresse.

Samåkning planeras när vi vet vilka som hänger med.


Hundens Dag 2017-05-14

Roslagens jakt & Vilt arrangerar även i år Hundens dag på sin anläggning i Almunge.

Ett populärt arrangemang med massor av aktiviteter och utställare.

Självklart kommer vi finnas på plats och prata Wachtel.

Mer information i länken här http://www.roslagensjaktvilt.se/ovrigt/hundens-dag-2017-05-14


Årsmöte SWK Mälardalen/Gotland 2017-03-26

Vilsta Sporthotell

Vasavägen 30, Eskilstuna

Klockan 14.00

Ev. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före mötet.

Välkomna

Dagordning vid SWK Mälardalens årsmöte 2017

Efter ordinare årsmötesförhandlingar föreläser Anders Pettersson och Peter Bergström från Eftersöksspecialister Sörmland om eftersök. Hur undviker vi eftersök, olika typer av skador, träningstips, filmer från praktiska eftersök mm.

Vi tackar alljakt.se för sponsring av detta evenemang.

alljakt


Nya Jaktprovsregler

Nya jaktprovsregler gällande från 2017-07-01 hittar du i denna länk

 


Viltspårträning vid tre tillfällen

OBS ! Denna viltspårträning blev snabbt fulltecknad. För närvarande finns möjlighet endast att anmäla sig till reservplats.

Tanken är att vi lägger spår åt varandra. Spåren får ha olika svårighetsgrad beroende på hundens färdighet. Medan spåren “ligger till sig” så fikar vi och har enklare dressyrträning.

Därefter går vi våra spår och när det är klart träffas vi och analyserar hur det fungerade.

Datum: söndag 23/4, lördag 29/4 och lördag 13/5.

Starttid: 08.00

Sluttid: ca 13.00

Plats: Utanför Storvreta, ca 1,5 mil norr om Uppsala

Anmälan till Lennart Bellqvist senast den 16/4 via mail: lbellqvist@hotmail.com eller telefon: 070-233 62 14.

När träningstillfällena är genomförda finns det möjlighet att gå ett särskilt viltspårprov, anlagsklass eller ÖKL.

Hör gärna av dig om du har frågor!


UKL Rossvik 2016

Vi summerar helgens två unghundsprov på Rossvik med omnejd och kan konstatera att det gått klart över förväntan.

Hartillgången var helt fantastisk båda dagarna.
10 bra harar på både lördagens och söndagens prov innebar att 4 hundar kunde släppas på 3 harar var och att 2 hundar kunde släppas på 4! harar var. Har inträffat en gång tidigare och vi var få som trodde att vi skulle få uppleva det igen 🙂
5 av 6 startande hundar godkända.

Jag vill rikta ett extra stort tack till funktionärer, markägare, arrendatorer, markvärdar, “fågelfixare” och hartrampare, utan er funkar det inte.
Clas Jansson
Jaktprovsansvarig Wachtelhundsklubben Mälardalen Gotland

Resultat och bilder finns under nyheter—->LänkÅrsmöte 2016

Söndagen den 13 mars kl 14.00 håller vi vårt årsmöte, denna gång hos Roslagens Jakt och Vilt där Klas Henriksson kommer att ge oss information om deras verksamhet. Medlemmar i klubben har flera gånger varit till vildsvinshägnet och provat hundar och nu finns det även älghägn och dovhjortshägn att träna i. Till våren 2016 öppnar de provgryt för grävling och i maj 2016 öppnas möjligheten att träna sin hund på björn! Läs mer om hägnen på deras hemsida www.roslagensjaktvilt.se och mer om årsmötet under fliken kommande aktiviteter.

Erbjudande till alla medlemmar! De som vill träna sin hund i hägnet årsmötesdagen den 13/3 är välkomna att kontakta dem själva för bokning och den dagen får ni 300 kronor i rabatt per hund. Ni måste säga till att ni är medlemmar som ska på årsmötet vid bokningen för att få rabatten.


Hundens Dag i Almunge

Den 7 maj 2016 kl 10-16 anordnas även i år Hundens Dag i Almunge av Roslagens Jakt & Vilt. Vi kommer att vara representerade ifrån wachtelhundklubben med en liten monter. I år kommer det att vara fler aktörer på plats och vi hoppas att många har möjlighet att komma och träffas.


Är du intresserad av att utbilda dig till jaktprovsdomare?  Ta i så fall kontakt med Erik Klockar!

Vi jobbar för våra medlemmar, vid frågor och funderingar tveka inte att höra av er till oss i styrelsen!