SWK Södra

SWK Södra

Den 1 augusti höll nyutbildad domare Henrik Kristensson i en mycket uppskattad informationsdag om Unghundsproven.

Anmälan prov hösten 2020

Information om proven finns under Kommande jaktprov i listen till vänster.
Där finns även en länk under varje prov för att komma till själva anmälan.
Sista anmälningsdag ÖKL är 1 september.
Alla som fått startplats till höstens UKL och NKL ska ha fått information om detta. Flera stycken har misslyckats med sin anmälan, de kan efteranmäla och hamnar då på reservlistan till södras alla prov. Det är viktigt att följa alla instruktioner när man anmäler sin hund. Får man ingen bekräftelse så har man misslyckats med sin anmälan.

 

Träna nu i lagom dos under hela sommaren, dock inte när det är för varmt ute. Tänk på att ge din hund vatten även under träningen. Håll din hund i god kondition så att den orkar en hel jaktdag. Tips på bra träning i värmen är simning, då kan du och hunden träna både på vattenmomentet och motionera samtidigt.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar.

När det gäller Covid-19 så följer vi de riktlinjer som SKK och Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Från www.skk.se
https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/installd-klubbverksamhet-under-var-och-sommar-2020/

Verksamhet med färre än 50 personer

Vid verksamhet där färre än 50 personer förväntas närvara gäller följande för att verksamheten ska kunna genomföras:

  • Gör en riskanalys enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Deras riskbesdömningsverktyg hittar du här.
  • Ha god marginal till att uppnå maxgränsen på 50 personer då det vid viss verksamhet kan vara svårt att förutse hur många personer (hundägare, förare, familj, funktionärer, publik med flera) som kommer att närvara.
  • Tillämpningen ska vara att det totala antalet personer som bevistar arrangemanget inte får överskrida 50 personer. Detta oavsett om alla personer är där samtidigt eller inte.
  • Verksamheten ska företrädesvis genomföras utomhus.
  • Verksamheten bör ha en regional prägel. Resor till andra delar av landet bör undvikas och ska noga övervägas utifrån smittspridningsperspektivet.
  • Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska följas. Det innebär bland annat att avstånd ska hållas mellan deltagande personer och att förutsättningar för god handhygien ska finnas.

 

Provverksamhet

Proven genomförs under perioden 1/9-2020 – 31/1-2021.

 


Följ oss på Facebook för att få löpande information om Södras verksamhet. Gruppen på Facebook heter ” Wachtelhundklubben avd Södra”. 

https://www.facebook.com/groups/247978958673165/ 

 


Viltspårprov

Med SWK kan du gå viltspårprov 1/4-30/9. För mer info se under Jaktprov/eftersöksprov och sen Rörligt viltspårprov. För att starta på ÖKL prov måste hunden ha ett godkänt vilsspårprov anlagsklass. Det är alltid bra för hund och förare att ha spårproven både i jaktliga sammanhang och för att träna och motivera hunden året om. m du vill starta i Wachtelhundklubbens regi så kontakta  Morgan Börjesson, 070-362 99 50 eller e-post morgan.sako@gmail.com  så hjälper han er med domare, tid och plats. Väljer ni att starta i någon annans regi är vi mycket tacksamma om ni kontaktar Morgan med information om detta. All information om duktiga wachtelhundar är välkommet. /styrelsen för SWK avd. Södra  Lycka till!
OBS! Södra har nu en viltspår-aspirant, Nicklas Jensen. Starta gärna viltspårprov genom SWK så att Nicklas får gå med våra domare på så många prov som möjligt.

 


Huvudsponsorer för SWK södras aktiviteter 2020

 

 logga_Dogman_3  

Dogman sponsrar alla Södras prov, med produkter som hunden älskar.
www.dogman.se

 Kwilo Kwilo sponsrar bästa UKL hund, pris erhålles på Södras årsmöte. Priset tilldelar hund som tillhör södra avdelningen och startar på prov arrangerade av södra
Harmony 2017 hösten  

 

 

Harmony är ett superpremium foder som är helt spanmåls- och glutenfritt hundfoder. Helfoder av naturliga råvaror som är fritt från sojaprodukter, konserveringsmedel, färgämnen och smakförstärkare. Harmony, fodret som ger en bra magkänsla.
www.harmonybydogman.se