SWK Södra

SWK Södra

Helgen 19/5 – 20/5 Husby Säteri

Södra representerade med 6 delegat och 2 revisorer på fullmäktigemötet på lördagen och sen deltog även några på utställningen på söndagen.

Anmälan till jaktprov hösten 2018

Mycket att se fram emot, tidning nummer 2 i brevlådan och anmälan öppnas för höstens jaktprov. Det går bra att anmäla till UKL och NKL. Platserna tilldelas genom lottning, det gäller dock att anmäla i tid, dvs. senast den 1 juli. Vid sen anmälan hamnar man automatiskt på reservlistan. Datum för ÖKL-proven är ännu ej klara, så snart det är klart kommer information om det här på hemsidan.

 

Träning i Agusa vildsvinshägn

Den 8 april  och den 12 maj genomfördes våra två träningstillfällen. Så väl arrangörer och hundekipage var nöjda med dagarna. 
Mvh styrelsen SWK avd. södra.

 

Provverksamhet

Proven genomförs under perioden 1/9-2018 – 31/1-2019.

Årsmöte 18 mars 2018

Bästa UKL-hund Romeleåsens Argo med förare Arne Lindberg. Det är Kwilo som sponsrar bästa UKL-hund, i år med en jaktjacka. Argo fick även en säck Harmony Active från Harmony by Dogman.

För att bli bästa UKL-hund i vår avdelning gäller kriterierna, medlem i södra avdelningen och startat på något prov arrangerat i södra avdelningens regi.

 

Årsmötet godkände den av HS föreslagna stadgerevideringen:

  1. Införande av nya stadgar för SWK och lokalavdelningar.
    I enlighet med SKKs linje. 
  2. Med vilket intervall ska fullmäktige vara (dvs vilken mandatperiod ska styrelsen väljas på)?
    4 år för ordinarie ledamöter och 2 år för suppleanter och ordförande.
  3. Södras styrelse har gjort tillägg med 2 punkter i dagordningar på årsmöten. Mötets öppnande och Mötets avslutande.

Klicka på nedanstående länkar för att se stadgarna i sin helhet.

Stadgeförslag SWK lokalavdelning: SKKs typstadgar – lokalavdelning specialklubb

Stadgeförslag SWK HS: SKKs typstadgar – specialklubb

 

Styrelsen SWK avdelning Södra

 


Följ oss på Facebook för att få löpande information om Södras verksamhet. Gruppen på Facebook heter ” Wachtelhundklubben avd Södra”. 

https://www.facebook.com/groups/247978958673165/ 

 


Viltspårprov

Med SWK kan du gå viltspårprov 1/4-30/9. För mer info se under Jaktprov/eftersöksprov och sen Rörligt viltspårprov. För att starta på ÖKL prov måste hunden ha ett godkänt vilsspårprov anlagsklass. Det är alltid bra för hund och förare att ha spårproven både i jaktliga sammanhang och för att träna och motivera hunden året om. m du vill starta i Wachtelhundklubbens regi så kontakta  Morgan Börjesson, 070-362 99 50 eller e-post morgan.sako@gmail.com  så hjälper han er med domare, tid och plats. Väljer ni att starta i någon annans regi är vi mycket tacksamma om ni kontaktar Morgan med information om detta. All information om duktiga wachtelhundar är välkommet. /styrelsen för SWK avd. Södra  Lycka till!
OBS! Södra har nu en viltspår-aspirant, Nicklas Jensen. Starta gärna viltspårprov genom SWK så att Nicklas får gå med våra domare på så många prov som möjligt.

 


Huvudsponsorer för SWK södras aktiviteter 2017

 

 logga_Dogman_3  

Dogman sponsrar alla Södras prov, med produkter som hunden älskar.
www.dogman.se

 Kwilo Kwilo sponsrar bästa UKL hund, pris erhålles på Södras årsmöte. Priset tilldelar hund som tillhör södra avdelningen och startar på prov arrangerade av södra.
www.kwilo.se
Harmony 2017 hösten  

 

 

Harmony är ett superpremium foder som är helt spanmåls- och glutenfritt hundfoder. Helfoder av naturliga råvaror som är fritt från sojaprodukter, konserveringsmedel, färgämnen och smakförstärkare. Harmony, fodret som ger en bra magkänsla.
www.harmonybydogman.se