SWK Södra

SWK Södra

Planerade prov hösten 2019
Datum för höstens prov är inplanerade och finns under planerade aktiviteter. De kommer att publiceras i sin helhet den 15 maj månad, då även anmälan öppnas. Håll koll här på hemsidan. Vi kommer även att informera på vår facebooksida när anmälan öppnas. OBS! Det går inte att göra någon anmälan innan den öppnas här på hemsidan.

 

Årsmöte 3 mars 2019

För södras avdelning i Wachtelhundsklubben på Karsholm’s Gods utanför Kristianstad. Det var 30 medlemmar som medverkade i mötet. Händelser under året gicks igenom och vad som ska hända under 2019. Mats Angbäck och Marie Nilsson tackades för sitt fina arbete de har gjort i styrelsen under sin tid där. Marcus Löfström är ny ordförande och Joakim Karlsson och Alexandra Nordengren är nya ledamöter i södras avdelning.
Efter årsmötet var slut informerade Jesper Einarsson från Jägarförbundet om afrikansk svinpest och hur man går tillväga vid ett eventuellt utbrott. Jesper pratade även om eftersök samt hur han tränar sina hundar till att bli bra eftersökshundar. Dagen avslutades med god mat på Sotnosen’s korvcafe.

Bästa unghund 2018 Digeshults Casper 131 poäng 1:a Pris, ägare Bengt Svensson, uppfödare Sara Roth.

De hundar som har blivit godkända på vildsvinsprov under året blev även belönade med en vildsvins pokal.

Sjörröds Diesel, ägare Björn Humble-Hedegaard

Romeleåsens Calla, ägare Rickard Göransson

Kwilo’s Dacke, ägare Jerry Hildingsson

Ålabodarna’s Ronja, ägare Kristoffer Bieder

Lövfström’s OL Disa, ägare Adam Engström

Comic Cover’s Choo’s Look, ägare Alexander Brannebo

 

 

 

Provverksamhet

Proven genomförs under perioden 1/9-2018 – 31/1-2019.

 


Följ oss på Facebook för att få löpande information om Södras verksamhet. Gruppen på Facebook heter ” Wachtelhundklubben avd Södra”. 

https://www.facebook.com/groups/247978958673165/ 

 


Viltspårprov

Med SWK kan du gå viltspårprov 1/4-30/9. För mer info se under Jaktprov/eftersöksprov och sen Rörligt viltspårprov. För att starta på ÖKL prov måste hunden ha ett godkänt vilsspårprov anlagsklass. Det är alltid bra för hund och förare att ha spårproven både i jaktliga sammanhang och för att träna och motivera hunden året om. m du vill starta i Wachtelhundklubbens regi så kontakta  Morgan Börjesson, 070-362 99 50 eller e-post morgan.sako@gmail.com  så hjälper han er med domare, tid och plats. Väljer ni att starta i någon annans regi är vi mycket tacksamma om ni kontaktar Morgan med information om detta. All information om duktiga wachtelhundar är välkommet. /styrelsen för SWK avd. Södra  Lycka till!
OBS! Södra har nu en viltspår-aspirant, Nicklas Jensen. Starta gärna viltspårprov genom SWK så att Nicklas får gå med våra domare på så många prov som möjligt.

 


Huvudsponsorer för SWK södras aktiviteter 2018

 

 logga_Dogman_3  

Dogman sponsrar alla Södras prov, med produkter som hunden älskar.
www.dogman.se

 Kwilo Kwilo sponsrar bästa UKL hund, pris erhålles på Södras årsmöte. Priset tilldelar hund som tillhör södra avdelningen och startar på prov arrangerade av södra.
www.kwilo.se
Harmony 2017 hösten  

 

 

Harmony är ett superpremium foder som är helt spanmåls- och glutenfritt hundfoder. Helfoder av naturliga råvaror som är fritt från sojaprodukter, konserveringsmedel, färgämnen och smakförstärkare. Harmony, fodret som ger en bra magkänsla.
www.harmonybydogman.se