Jaktlydnad med Peter "Dogworks" Ekeström

Signalerna, Bromsen och Följsamheten

På Isberga, Smålandsstenar, 7-8 juli 2018

Två dagars kurs som börjar med en föreläsning och bildspel om hundens språk, signalerna, om det logiska sättet att kommunicera med hundar, och om belöningssystemet.

Målet är att få hunden ännu mer följsam och lyssnande. För att nå dit måste jag vara tydlig och begriplig för hunden. Det gör jag bäst genom att utnyttja och använda hundens eget språk, signalerna. Då kan jag enklare få hundens uppmärksamhet, och en fungerande följsamhet bygger alltid på att vinna hundens uppmärksamhet.

Dag 1 börjar vi med bildspelet, där jag visar och berättar om hundens språk, signalerna. Jag berättar om mitt sätt att använda detta signalspråk för att bli tydlig för hunden när det gäller broms, följsamhet och inkallning. Sedan tränar vi praktiskt resten av dagen.

Dag 2 kör vi övningar i stigande svårighetsgrader som är kopplade till varje enskild hund och förare. Det är nu vi börjar jobba med belöningar långt ifrån ”godis ur handen”, vi letar oss in i hundarnas automatiska belöningssystem, målet för en hundförare är att bli en ”belöningsmaskin” i hundens ögon.

Vi kommer också – om någon vill och behöver – att prata oss fram till problemlösningar ur alla möjliga synvinklar, både i vardag och i jakten.

Alla kursens praktiska övningar är individbaserade. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Dessutom har alla ekipage olika förkunskaper. Men hundarnas och förarnas ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll. Allt handlar om individen.

Vi ses! / Peter Ekeström

Anmälan och frågor sker till: jc@isberga.se
På grund av få anmälda öppnar vi helgkursen för alla, även de som inte är medlemmar i Wachtelhundklubben!
Pris: 1800kr, medtag egen lunch. Vi bjuder på fika och kaffe.
Betalning sker i samband med anmälan till: 
Bankgiro: 5855-0872  Swish: 123 440 22 69 . Märk betalningen med “Dogworks” och ert namn.

 

Med logga