UKL dag på Almunge hundcenter 18 maj 2024 klockan 8.00

2024-04-13

Välkommen till en introduktionsdag inför Wachtelhundklubbens unghundsprov.  Dagen riktar sig mot de som planerar att starta på höstens UKL och NKL prov. Vi kommer under dagen gå igenom provbestämmelser och du kommer få prova på några av momenten som ingår i provet. Det kommer att finnas jaktprovsdomare och erfarna wachtelhundsägare på plats för att förbereda dig och din hund inför höstens prov på bästa sätt. Vi kommer att bjuda på en enklare förtäring under dagen.

UKL provet är för hundar som på prov dagen är mellan 9 och 24 månader gamla. NKL provet är till för hundar över 24 månader. Läs gärna igenom provbestämmelserna som du hittar på vår hemsida innan informationsdagen. Ett krav är att du är medlem i Svenska wachtelhundsklubben både att delta den här dagen och att starta på prov. Gå in på wachtelhundsklubbens hemsida så finns det instruktioner hur du blir medlem ifall du nu inte är det redan. Du anmäler dig till UKL dagen genom att mejla kontaktuppgifter, hundens namn enligt registreringsbeviset och registreringsnummer till jakthund.vastmanland@gmail.com. 500 kronor skall vara betalt till klubbens plusgironummer 124 25 28-6 före sista anmälningsdag som är 10 maj. Maxantal deltagare denna dag är 12 stycken ekipage. Det är först till kvarn som gäller.

Det är bra att ha med dig hunden, pejlutrustning, ett släpphalsband och släppkoppel. Det finns att låna saker på plats. Kläder efter väder! Sök på Almunge Hundcenter så finns en vägbeskrivning så att du hittar dit. Vid frågor kontakta Thomas Larsson på 070 6089440

Andra möjligheter att få information om våra prov

Vi planerar att genomföra UKL/NKL information via TEAMS där vi kommer att gå igenom samma saker som på Almunge.

Vi har träningsgrupper i vår lokalavdelning där man hjälps åt träna våra hundar på olika sätt inför bland annat prov.

Vi har privata aktörer som genomför informationsdagar för enbart wachtelhundar som du kan anmäla dig till.

Du hittar information av dessa möjligheter på vår hemsida och/eller FB sidan