Presentation av föreläsning till årsmötet!

2024-04-12

Årets föreläsare brinner för eftersök

Årets föreläsare är en fartfylld person med många järn i elden, många strängar på sin lyra och har ett finger med i smeten på mycket jakthundsverksamhet i Sverige. Men han brinner för eftersök och det är det årets föreläsning handlar om. Ska vi utnyttja alla talesätt, kan vi också säga att han gärna kastar in en pinne i brasan och hoppas på utveckling i utbildning och praktisk verksamhet med hund.

Thomas är utbildad lydnadsinstruktör steg tre och eftersöksinstruktör i Svenska Jägareförbundet (SJF) och håller utbildningar i dom ämnena.

Thomas är även jaktprovsdomare och viltspårsdomare i Wachtelhundklubben.

Han är även involverad i styrgruppen för Eftersöksassistans inom SJF vilket är en sammanslutning av eftersöksjägare med spetskompetens, som alla jaktlag kan anlita. Thomas sitter även i arbetsgruppen för SM i eftersök vilka arbetar med regelverket för vårt första SM i eftersök anordnat av SJF 2024.

Ämnen som han tänker ta upp är:

Vårt viktigaste arbetsredskap, hunden som är oumbärlig för att vi skall lyckas med ett eftersök. Vad skall vi tänka på när vi skall utbilda vår framtida arbetskamrat? Fällor och fel. Tips och trix. Gör rätt från början.

Vad skall vi tänka på för att uppnå så bra resultat som möjligt när vi skall göra ett skarpt eftersök?