Välkommen till SWK Mälardalen/Gotland!

Årsmöte 30 augusti i Flen

Lokalavdelningen bjuder in medlemmar till årsmöte 2020.

Årsmötet kommer att hållas på Idrottsgråden i Flen (hitta hit: länk till karta ) den 30 augusti kl 14.00- ca 15.00. Vi bjuder på fika.

Vi ber er att beakta Folkhälsomyndighetens riktlinjer och därmed stanna hemma om du har symptom eller är i riskgrupp. För att vi ska kunna planera genomförandet av mötet önskar vi att du anmäler ditt deltagande till josefin.linusson@gmail.com senast den 23 augusti 2020.

 


 

Återbetalning av anmälningsavgift till utställningen

Med anledning av att utställningen 2020 i Flen har fått ställas in kommer vi att återbetala anmälningsavgiften. Vissa av er har efterskänkt avgiften till klubben vilket är mycket välkommet och bidrar till att skapa goda förutsättningar för klubbens verksamhet. På grund av att vi inte kan få fram information om vilket konto betalningen kommit från behöver vi få informationen skickad till oss.

För att du ska återfå anmälningsavgiften behöver du senast den 31 december 2020 maila namn, inbetalat belopp och kontonummer till bengtfroander@gmail.com

 


 

Klubbmästerskap i viltspår – inställt!
Det ser inte ut som att det blir någon bättring i Corona-läget i närtid. Därmed finns ingen annan möjlighet än att ställa in klubbmästerskapet 2020. Det brukar vara ca 30 personer som deltar och SKKs rekommendation är max 10 vid en sammankomst.

 


 

Återbetalning av anmälningsavgift till utställningen

Med anledning av att utställningen 2020 i Flen har fått ställas in kommer vi att återbetala anmälningsavgiften. På grund av att vi inte kan få fram information om vilket konto betalningen kommit från behöver vi få informationen skickad till oss.

För att du ska återfå anmälningsavgiften behöver du maila namn, inbetalat belopp och kontonummer till bengtfroander@gmail.com


 

 

Årsmöte 2020

Årsmötet som skulle genomförts i mars fick skjutas på framtiden. Enligt Svenska kennelklubben har tidsfristen för anslutna rasklubbar att hålla årsmöte flyttats till den 31 augusti 2020.  Vi hoppas på att kunna arrangera ett årsmöte 2020 men följer Svenska kennelklubbens riktlinjer avseende detta. Kallelse till mötet kommer att ske minst tre veckor före mötet via Facebook och hemsida tillhörande Svenska wachtelhundklubben Mälardalen/Gotland.

Så håll ögonen öppna på hemsidan och Facebook för kommande information om årsmöte!


 

Utställningen 2020 ställs in!
Vi måste tyvärr meddela att Svenska Wachtelhundklubbens årliga utställning som planerats till 2020-05-17 på Idrottsgården i Flen ställs in på grund av Covid-19.
Naturligtvis ett jättetråkigt besked men som vi skrivit tidigare finns det långt viktigare frågor än en hundutställning att hantera i nuläget.
Återbetalning av anmälningsavgiften kommer att ske och utbetalas till det konto och den person som har betalat in anmälningsavgiften. Vi ber om överseende med att det kan ta en tid innan samtliga anmälningsavgifter är återbetalda.
Tänk på att avboka eventuella boenden som ni har bokat på egen hand, de bokningar som gjorts via Mälardalen/Gotland (Josefin) avbokas automatiskt.
Vi tar nya tag och sikte på 2021 års utställning istället.
Styrelsen Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland

Information om utställningen 2020!
 
Styrelsen för lokalavdelningen Mälardalen/Gotland genomförde sitt styrelsemöte på Idrottsgården i Flen den 14/3.
Platsen för mötet hade valts för att kunna rekognosera och planera mer i detalj på utställningsplatsen inför den kommande Wachtelhundutställningen i maj.
Som ni säkert förstår blev mötet något helt annat med anledning av den uppkomna situationen med Covid-19.
Styrelsen för Lokalavdelningen Mälardalen/Gotland har sammanställt en skrivelse innehållande bla riskinventering, konsekvensbeskrivning men också förslag på möjliga lösningar på hur vi skulle kunna hantera den uppkomna situationen. Vi har adresserat dessa frågor och förslag för vidare beslut och hantering till huvudstyrelsen för Svenska Wachtelhundklubben.
Vi förstår att det finns många frågor kring utställningen just nu men vi förstår också att det finns långt viktigare frågor än en hundutställning som behöver hanteras i nuläget.
Vi ber om fortsatt förståelse och hoppas att vi inom kort kan komma ut med mer information.


 

 

Viktig information! Årsmötet 2020 är uppskjutet!

2020-03-15

Mälardalen/Gotland skjuter upp årsmötet som planerats och utlysts stadgeenligt till 2020-03-22 på Öster Malma.
Anledningen är att Öster Malma, precis som många andra konferensanläggningar pga Covid -19, tagit beslut om att hålla stängt en tid framöver.
Vi arbetar nu med att finna en lösning för att ordna ett årsmöte på ny tid och ny plats! Vi återkommer med detta så fort vi kan.
Vi ber om överseende för den uppkomna situationen men vi ber också om hjälp med att sprida denna information till de medlemmar som inte är inne på Facebook och hemsida regelbundet eller inte alls tar del av information via dessa kanaler.
Vi följer även SKK´s riktlinjer med anledning av Covid -19 och bevakar den fortsatta utvecklingen: https://www.skk.se/?newsitem=167343

 

Årsmöte Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen/Gotland

Tid och plats: Söndag 22/3 14:00 Svenska Jägareförbundet Öster Malma Nyköping.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar klockan 14:00. Därefter en föreläsning av Svenska Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné om löshundsjakt och etik.

Varmt välkomna!

 

Avelsforum

I samband med Fullmäktigemöte i Hultsfred 2019 lyftes frågan bland några av delegaterna om ett lokalt avelsforum i Mälardalen/Gotland. En av tankarna med ett lokalt avelsforum är att uppfödare i lokalavdelningen ska kunna träffas och diskutera avelsfrågor på lokal nivå och adressera frågor vidare till avelskonferenser/avelsråd.I övrigt tror vi att agendan för detta möte sätts i samband med det första mötet som planeras äga rum innan årsmötet på Öster Malma den 22/3- 2019.

 

Är du uppfödare i Mälardalen/Gotland och avser delta på mötet så skicka ett mail till josefin.linusson@gmail.com senast den 15/3 2019.


 

Årets Unghund Mälardalen Gotland 2019

Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos annan lokalavdelning än Mälardalen Gotland under 2019?

Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2 och var med i racet om titeln ”Årets unghund Mälardalen Gotland 2019”


 

UKL Rossvik 2019-09-15

Nu räknar vi ner mot söndag och årets tredje unghundsprov på Rossvik!

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till? Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 15/9.

Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !


UKL Rossvik 2019-09-08

Dags för årets andra unghundsprov på Rossvik!
Nyfiken på hur ett unghundsprov går till? Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 8/9. Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00. Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.
Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.
Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.
Välkomna !

UKL Rossvik 2019-09-01

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri söndagen den 1/9.

Vi samlas vid maskinhallarna på Rossviks säteri kl 07:00.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !

 


 

 

Träning i vildsvinshägn

 

Vill du testa hur din hund agerar i situationer med vildsvin eller vill ni komma vidare i vildsvinsjakten? Då finns möjlighet att till ett mycket förmånligt pris göra ett besök i vildsvinshägnen hos Roslagens jakt och vilt!

Vi träffas i Almunge på Roslagens Jakt & Vilt den 18/8 klockan 09:00 för träning i vildsvinshägnen. Denna träning kan kombineras med träningen inför UKL som du kan läsa om nedan.

Priserna för träning i vildsvinshägnen kommer under dagen att vara rabatterade och kostar 800kr/hund istället för ordinarie pris 1200 kr/hund.

För anmälan maila Peo: peoolofsson@yahoo.se
Ange namn och antalet hundar du önskar släppa i hägnet.

Betalning sker på plats via Swish.

Mer information om tider mm och kommer att skickas ut till deltagarna efter anmälan.

Väl mött den 18/8

Möjlighet till övernattning finns. Om det är av intresse kontakta Klas Henriksson på Roslagens Jakt och Vilt, telefonnummer 070-228 21 17.

Stort tack till Roslagens jakt och vilt som ger oss bra möjligheter att träna våra hundar i vildsvinshägnen till bra pris!

Roslagens jakt och vilt


 

 

Förberedande träning inför UKL!

Evenemanget är fullbokat!

Dags för sista finslipningen inför höstens kommande jaktprov!

Vi träffas i Almunge på Roslagens Jakt & Vilt den 18/8 klockan 09:00 för träning i vildsvinshägnen (se ovan) samt UKL-information och träning av samtliga ingående moment i UKL-provet.

UKL-träningen kommer i första hand att erbjudas till lokalavdelningens medlemmar som ska gå UKL-prov i höst.

Priset för UKL-träning är 400 kr/hund, vi bokar ett hägn för detta ändamål och måste därför ta en avgift även för UKL-träningen.

Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

För anmälan till UKL-information/träning maila Jocke: elgjegarn@hotmail.com
Ange namn, hundnamn och hundens registreringsnummer.

Betalning sker på plats via Swish.

Mer information om tider mm och kommer att skickas ut till deltagarna efter anmälan.

Möjlighet till övernattning finns. Om det är av intresse kontakta Klas Henriksson på Roslagens Jakt och Vilt, telefonnummer 070-228 21 17.

Väl mött den 18/8!

 

Vi vill redan nu rikta ett stort tack till Roslagens jakt och vilt som möjliggör detta träningstillfälle

Roslagens jakt och vilt

 

 


 

Tullgarn – Swedish Game Fair

Kommande helg 24-26 maj är det återigen dags för Swedish Game Fair på Tullgarn, självklart är vi på plats! Kom förbi och snacka Wachtelhund, var med i utlottning om fina priser och passa på att köpa klubbens profilprodukter.
Varmt välkomna till monter I:58

Swedish-Game-Fair-Logo


KM viltspår!

 

Avdelningen har sedan sju år anordnat KM i viltspår för till avdelningen hörande hundar med godkänt prov i Anlagsklass. Även 2019 kommer detta KM att äga rum i trakterna av Hallstahammar, söndagen den 2 juni. Anmälan ska ha inkommit senast den 24 maj 2019!

Du hittar mer information HÄR!


 

Många besökare på Hundens dag i Almunge

 

Den 4 maj anordnades hundens dag på Roslagens jakt och vilt i Almunge.

Svenska wachtelhundklubben var självklart på plats! På morgonen var det snö men det ordnade upp sig under dagen! Det var drygt 5000 besökare och ovanligt många wachtelhundar på besöksområdet!

Här kommer några bilder från dagen

Almunge 2 Almunge 1 Almnunge 3


 

Förberedande träning inför UKL

Nu tränar vi på att du ska kunna visa upp din hund så att den kommer till sin rätt på provet. Datum: 2019-05-04 eller 2019-05-05 Tid:  9.00- ca 17.00 Plats: Hallstahammar  Anmälan är bindande och görs till herrevads@gmail.com I anmälan uppger du dina kontaktuppgifter samt registreringsnummer på din hund. Berätta gärna också vad hunden har för jakterfarenheter. Pris: 600 per ekipage Max 6 ekipage per träning

Vi kommer att gå igenom provregler och en del att tänka på. Vi kontrollerar och ger tips om förighet Vi tränar släppteknik på haren Vi kontrollsläpper din hund i hägn om 6 ha Vi arbetar med tekniker för vattenarbetet

Medtag matsäck som räcker under dagen. När vi äter lunch så har vi ca 1 timmers injagningsteori där vi också pratar om hur man utvecklar hundens sökarbete. Orsa kompani lovar inget bestämt annat än att vi skall anstränga oss till det yttersta för att göra en intressant och lärorik dag
Vid frågor kontakta Bettan 073-983 2001 kvällstid.
Bettan & Thomas


 

Fullmäktige 2019-05-18 Hultsfred

Det drar ihop sig till Fullmäktige och som vanligt behöver vi delegater till att representera Mälardalen/Gotland.
Fullmäktige går av stapeln den 18 maj i Hultsfred.

Vill/kan du representera lokalavdelningen så skicka ett mail till clasjansson@hotmail.com snarast.

 


 

Årsmöte 2019-03-15

Välbesökt årsmöte för Mälardalen/Gotland i föreläsningssalen på Evidensia specialistsjukhuset i Strömsholm. Ca 30 medlemmar från lokalavdelningen deltog när sedvanliga årsmötesförhandlingar avhandlades och nya styrelsemedlemmar valdes in.

Vi tackar avgående styrelsemedlemmar Fredrik Maller och Erik Westring, tack för era insatser! Tack även till Fredrik Andersson som lämnar valberedningen.
Vi hälsar nytillkomna styrelsemedlemmar Henrik Wiklund och Josefin Linusson varmt välkomna till styrelsen och Elisabet Larsson till valberedningen.

Efter årsmötet föreläste Mariah Messing, djursjukvårdare Evidensia, och hunden Fusk om ”Akutsjukvård för jägare”. Föreläsningen var mycket uppskattad och tog bla upp ämnen som; vad kan man göra innan resa till veterinär om olyckan är framme för att minimera skadorna, hur tar man en status på sin hund, olika bandage på olika kroppsdelar, vilka bandagematerial behövs mm. Tror samtliga närvarande har med en rulle gladpack i ryggfickan fr.o.m. nu.

Grattis till Årets unghund Viltvårdarns Rindi Ei Lansa och Beatrice Carlson Norrtälje. 126 poäng på Svalövs UKL 2018-09-15.

Grattis även till godkända hundar på vildsvinsprov:
Triggerhappy’s Olga och Fredrik Maller Skå 2018-11-23 i Stålboga och Enhalos ugglor i mossen och Henrik Wiklund Eskilstuna 2019-01-23 Dylta bruk.

Vi tackar Evidensia, IntroPris och Alljakt för ett för ett mycket gott samarbete och närvarande medlemmar för en mycket trevlig eftermiddag.

alljaktintropris


Årsmöte 2019

Tid och plats: Söndag 17/3 14:00. Föreläsningssalen Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm Djursjukhusvägen 11 Strömsholm.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar klockan 14:00. Därefter en föreläsning av leg djursjukskötare Mariah Messing om vanliga jaktskador och akutsjukvård/ första hjälpen.

Varmt välkomna!


UKL 2018 Rossvik

Då var årets officiella UKL prov genomförda i Mälardalen/Gotlands regi.

Vi vill rikta ett stort tack till alla härliga hundägare, hartrampare, markvärdar och funktionärer.

Stort tack även till vår sponsor Intropris Eskilstuna.

UKL2018_1UKL2018_2UKL2018_3


UKL Rossvik 15/9

Bilden är ”Stolen With Pride” från Södra avdelningen men är lika aktuell för Mälardalen/Gotland. Tack Södra!
På lördag 15/9 är det dags igen på Rossvik och ni är alla lika välkomna denna gång.
Samling sker 07:00 vid maskinhallarna på Rossvik Säteri i Eskilstuna.

41361738_10205293138243966_6087815648988102656_n


UKL 2018

Stort tack till Intropris – Eskilstuna som sponsrat Mälardalen/Gotland

intropris


UKL Rossvik 2018-09-01

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen/Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri lördagen den 1/9.

I år delar vi upp harmomentet på 2 grupper och 2 olika platser varför samling kommer att ske på antingen Rossvik eller ICA Maxi Eskilstuna Karl Hovbergsgatan 32 klockan 07:00. Välj själv vilken plats som passar bäst.
Övriga moment sker på Rossvik.

Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Rossvik ligger ca 1 mil söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

Välkomna !


UKL 2018

Lottning har skett till Mälardalen/Gotlands UKL-prov och mejl har gått ut till samtliga anmälda. Kontrollera eran skräppost om det inte har dykt upp något i inkorgen!

Ps. Glöm ej ”hartrampare”

Jaktprov 2018

Du har väl inte missat att anmälan till årets jaktprov har öppnat.

http://wachtelhundklubben.com/jaktprov/jaktprov/


KM Viltspår 2018

Så har det varit KM i viltspår på Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland. Den som fick låna Herrevadsbucklan ett år var Victoria Skoglund med sin duktiga Astrid. Det var väldans hårt i toppen. Trots den tryckande värmen så kom alla hundar i mål. En jätteprestation bara det. Hårt i toppen. Dagen gav 4 förstapris öppenklass viltspår. Medans domarna höll konferens så åt vi lunch. Vi brukar alltid ha en aktivitet eller ämne som uppmärksammas varje år. Detta år var det förebyggande av och behandling av värmeslag på hund. Alla deltagare fick förutom en sak från prisbordet en febertermometer med sig hem, att ha just vid behandling av värmeslag hos hund. Var det jobbigt att gå ett spår i värmen så fanns det sådana som gick både två och tre stycken. Nämligen våra duktiga domare. Stort tack till Seppo Piirhinen, Kristoffer Göransson, Carin Sandberg och Magnus Frödell.

Tack alla trevliga deltagare som kom.


Tullgarn – Swedish Game Fair

Det drar ihop sig till Tullgarn och Swedish Game Fair, självklart är vi på plats! Kom förbi och snacka Wachtelhund eller passa på att köpa klubbens profilprodukter.
Varmt välkomna till monter I:67


KM Viltspår 2018

Avdelningen har sedan sex år anordnat KM i viltspår för till avdelningen hörande hundar med godkänt prov i Anlagsklass. Även 2018 kommer detta KM att äga rum i trakterna av Hallstahammar, söndagen den 10 juni. Anmälan ska ha inkommit senast den 25 maj 2018 och inges såsom angivits under rubriken Rörligt Viltspårprov (Information om jaktprov/eftersöksprov).

All information om KM 2018 finns i denna länk http://wachtelhundklubben.com/swk-malardalen-gotland/start/km-viltspar/


Hundens Dag i Almunge 2018-05-05

Roslagens jakt & Vilt arrangerar även i år Hundens dag på sin anläggning i Almunge.

Ett populärt arrangemang med massor av aktiviteter och utställare.

Självklart kommer vi finnas på plats och prata Wachtel.

Gratis inträde, utställare, föredrag, kom i tid.(10.00-15.00)


Årsmöte 2018

Välbesökt årsmöte på Roslagens Jakt & Vilt och Grönlund golfklubb, 33 deltagande medlemmar.
Några började dagen med att träna hundar i vildsvinshägnen på Roslagens Jakt & Vilt och avslutade densamma med en mycket uppskattad föreläsning med Peter Ekeström Dogworks. Däremellan avhandlades Mälardalen Gotlands Årsmöte.

Vi gratulerar Joakim Gustavsson och Stöyletuftas Peggysue till titeln årets unghund Mälardalen Gotland 2017 med 121 poäng och ett 2:a pris på Rossviks unghundsprov 2017-09-02.

Ett stort grattis även till Patrik Peo Olofsson och Bergfeld Esprilia Chili för godkänt vildsvinsprov vid Claestorp 2017-01-27.

Vi tackar avgående styrelsemedlemmar Peter Rosenholm och Lennart Bellqvist samt avgående revisor Gustaf Dufberg. Tack för era insatser!

Grattis också till Bengt Fröander som drog in högvinsten på lotteriet, ett träningssläpp i hägnen på Roslagens Jakt & Vilt.

Ett stort tack till våra samarbetspartners ALLJAKT.SE, IntroPris, Roslagens Jakt & Vilt och Strängnäs hundvård.


Fullmäktige 2018

Vill du som är medlem i Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland representera lokalavdelningen på årets Fullmäktigemöte?
Mötet hålls den 19 maj 2018 kl 13.00 på Husby Säteri i Söderköping.
Vid mötet har alla medlemmar närvaro- och yttranderätt.
Endast av lokalavdelning utsedda delegater har rösträtt.
Ta kontakt med Erik Klockar snarast, dock senast 31/3 om du är intresserad.
E-post: erik.klockar@swipnet.se


Viltspårkurs

Helgkurs i viltspår för medlemmar i Mälardalen/Gotland.

* Spårträning – från anlag till eftersök

* Hur går ett eftersök till?

* Praktisk träning med egen hund varvas med teori

Plats: Nedansjö (Sundsvall)

Datum: 1-2 juni

kl ca 8:00-16:00 , två dagar sammanhängande.

Kursledare: Per-Ivar Nordell, eftersöksjägare Ingela Norrby, eftersöksjägare som tävlat i viltspår på

elitnivå samt Göran Nyström, eftersöksutbildare och Viltspårsdomare.

Begränsat antal platser, 10 st.

Pris: 1500 kr per deltagare/förare, specialerbjudande till medlemmar i Svenska Wachtelhundklubben Mälardalen Gotland 200 kr rabatt.

Fika ingår, medtag egen lunch. Möjlighet till övernattning finns för långväga kursdeltagare.

Anmälan https://jfsundsvallvastra.wufoo.com/forms/m1wia74c0aqhxrd/

Frågor: Ingela Norrby ingela.norrby@sundsvall.se 070-525 50 75

Kursen anordnas i samarbete mellan Jägarförbundet Sundsvall Västra samt Studiefrämjandet.

Kursblad Viltspår Wachtel


Förslag till Stadgeändring

Som SWK´s huvudstyrelse informerade om vid fullmäktigemötet 2017 i Degeberga pågår diskussioner om att uppdatera nu gällande stadgar.
SWK kommer att vid fullmäktigemötet 2018 i maj att lägga fram ett förslag till stadgebyte.

Bifogat finns förslag till nya stadgar, baserat på SKKs nya typstadgar, för både huvudklubben och lokalavdelningarna.
Dessa är i bifogat förslag skrivna så att huvudklubben har fullmäktige vartannat år och med fyraårsmandattider för ledamöter och 2 år …för ordförande samt oförändrad mandattid för lokalavdelningarna.

Vi ber er inför årsmötet den 18/3 fundera på för- och nackdelar med föreslagna stadgebyte och vilken mandatperiod som är lämplig för HS.
Har ni inte möjlighet att närvara på årsmötet och har synpunkter så skicka dessa till någon av styrelsemedlemmarna i Mälardalen/Gotland.

SKKs typstadgar – specialklubb

SKKs typstadgar – lokalavdelning specialklubb


 

 Jaktprov

Vill du starta din hund på jaktprov?

Trycket på provplatser är högt och provmarker och funktionärer är en förutsättning för att vi ska kunna genomföra bra prov i lokalavdelningens regi. Det bedömda behovet av provplatser under 2018 är i skrivande stund betydligt större än vad vi kan tillgodose med nuvarande provmarker och funktionärer.

Vi behöver gemensamt, i hela lokalavdelningen, försöka finna lösningar för att skapa de bästa förutsättningarna för att prova våra hundar.

Har du tillgång till lämpliga provmarker och/eller kan du tänka dig att ställa upp som funktionär i någon form så ta kontakt med någon av jaktprovsansvariga i styrelsen eller med någon annan styrelsemedlem.

Vi är medvetna om att domare historiskt har varit en trång sektor i Mälardalen Gotland, vi får till kommande säsong 3 nya domare i närområdet och en ny domarutbildning drar igång under året.

 

 


Årsmöte SWK Mälardalen/Gotland

Vart: Roslagens Jakt och Vilt Almunge

När: 2018-03-18 14:00

Hur: Sedvanliga årsmötesförhandlingar 14:00, därefter föreläsning jakthundslydnad Peter Ekeström Dogworks

Före mötet finns möjlighet att träna i hägnen för den som önskar, anmäl i så fall detta direkt till: http://www.roslagensjaktvilt.se/kontakt/om-oss

Eventuella motioner som medlem önskar få behandlad på ordinarie avdelningsmöte skall skriftligen avlämnas till styrelsen senast 2 veckor före mötet.

 

Vi tackar vår samarbetspartner ALLJAKT.SE, Intropris Eskilstuna och Roslagens Jakt & Vilt

alljakt

intropris

Välkomna!


Årets Unghund Mälardalen Gotland 2017

 

Har din hund presterat bra resultat på UKL-prov hos annan lokalavdelning än Mälardalen Gotland under 2017?
Skicka i så fall in hundnamn, provplats, datum och resultat till någon i styrelsen Mälardalen Gotland senast 28/2 och var med i racet om titeln ”Årets unghund Mälardalen Gotland 2017”

 


UKL Blacksta, Vadsbro 2017-09-29(Särskilt Prov)

2 Hundar till start på fina marker, tyvärr ingen till pris.

Stort tack till markvärd och funktionärer

 


Inställda Prov 2017

Vi måste tyvärr meddela att vi ställer in både skogsprov och vildsvinsprov i Katrineholm i helgen 21-22/10 samt ÖKL-provet i Almnäs/Stallarholmen 10/11.

Vi har under flera månader arbetat på att hitta domare över hela Sverige som kan döma dessa prov men vi måste idag tyvärr meddela att vi misslyckats! Vi ser inte längre någon möjlighet att genomföra proven.

Problemet beror i grunden på den domarbrist som vi har i stora delar av landet och framförallt i Mälardalen/Gotland.

Detta har framförts under en längre tid till huvudstyrelsen och vi får hoppas att situationen blir en annan nästa år då vi åtminstone får en ny domare till Mälardalen/Gotland

Som det ser ut nu kommer vi dock att kunna genomföra de båda skogsproven i Almnäs 2017-12-14 och 2018-01-11. Vi kommer inom kort att lotta platserna för dessa två skogsprov.

Alla som anmält sig till något av de ordinarie Skogsproven under säsongen kommer att vara med i lottningen. Det innebär att även de som bara var anmälda till proven i Katrineholm kommer att vara med i lottningen av de senare proven.

De av er som anmält er till ÖKL-provet uppmanar vi istället söka er till andra ev ÖKL-provplatser i landet.

Clas Jansson

 


Resultat UKL Rossvik 2017

3 av 4 hundar till pris på Rossviks UKL 2/9.
Stort grattis till Stöyletuftas Peggy Sue och Joakim Gustavsson som blev bästa hund med ett 2:a pris och 121 poäng.
3:e pris till Carl-Hermans Boss och Anders Kroné med 87 poäng och även ett 3:e pris till Azzar och Andreas Fredriksson med 76 poäng.
Vi tackar markvärdar, funktionärer, sponsorer och hartrampare.

UKL_1UKL_2

Två av fyra hundar till pris på Rossviks UKL 3/9.
Bästa hund Budderball (Wache) och Sigge Isaksen med 98 poäng och ett 3:e pris. Stort grattis!
85 poäng och ett 3:e pris till Södra gamlas Dante och Thomas Lundgren. Stort Grattis!
Ett långt och tufft prov i söndags för alla inblandade, bra jobbat!

UKL_3UKL_4

 

 


UKL Rossvik 2017

Vi tackar IntroPris för sponsring av kommande helgs UKL-prov på Rossvik.

intropris


Hundträning Almunge 27/8

Mycket bra arrangerad och välbesökt träningsdag på Roslagens Jakt & Vilt 27/8. Full fart i vildsvinshägnen när 24 hundar från Mälardalen/Gotland och Väst (3st) finslipade formen inför hösten.
Ett stort tack till arrangörerna Patrik Peo Olofsson och Dennis Eklund.
Helene Olofssons gräddstuvade pyttipanna är värd ett extra hedersomnämnande.

 

 


UKL Rossvik 2017

Arbetet med att få till fler provplatser till unghundsproven fortsätter. Fredrik Maller har skickat ut den senaste informationen till de hundar som står på reservlistan, skickades måndag 21/8.
Har ni inte fått den senaste informationen ber vi er i första hand kolla skräpposten och om ni inte har fått något mejl kontakta Fredrik Maller, Peter Rosenholm eller Clas Jansson
Vi har för närvarande problem med kontaktformuläret för ”snabbkontakt” på hemsidan så undvik att använda denna tillsvidare och använd istället mailadresser/kontaktuppgifter från nedanstående länk:

http://wachtelhundklubben.com/swk-malardalen-gotland/start/styrelse-swk-malardalengotland/

 


 

UKL Rossvik 2017

Nyfiken på hur ett unghundsprov går till?
Varmt välkomna till SWK Mälardalen Gotlands officiella jaktprov för unghundar på Rossvik Säteri lördagen den 2/9 eller söndagen den 3/9 2017.

Samling sker vid maskinhallarna på Rossvik Säteri kl. 06.00 båda dagarna. Proven startar så fort formaliteterna är avklarade och efter att domaren informerat om provets olika moment.

Tänk på att det kan bli långa dagar, ta med matsäck, dryck och kläder/skor efter väder.

Välkomna!

Rossvik ligger söder om Eskilstuna längs väg 214 mot Katrineholm.

https://kartor.eniro.se/m/nZr15

 


 

Hundträning Almunge 27/8

Söndagen den 27/8 är det dags för träning i hägnet vid Roslagens jakt&vilt i Almunge.

Träningen startar 08:00 och kommer att ske med stor vikt på inkallning. Hundtränare kommer att vara med vid varje släpp. Lunchbreak mellan 12-13.

Kostnad 800kr/hund och det kommer finnas möjlighet att köpa både lunch och kaffe under dagen.
.
Antalet platser är begränsat och anmälan sker till: peoolofsson@yahoo.se
”först till kvarn”
Ange antalet hundar och hundens/hundarnas ålder i mailet till Peo.

Dagen arrangeras av Dennis Eklund och Peo Olofsson i samarbete med Klas Henriksson på Roslagens jakt&vilt

 


 

KM i Viltspår Resultat 2017

Klubbmästerskap i Viltspår på Åsby gård i Hallstahammar 11/6.

9 startande hundar i öppen klass och 2 hundar i anlagsklass.

Efter lottning av domare åkte alla deltagare ut till provmarkerna.

Det hade regnat rejält under natten och mycket vilt hade varit i rörelse enligt domarna.

Efter avslutat spårarbete återvände alla deltagare till Åsby gård där Elisabeth Larsson lärde ut hur man får en stressad hund att bli lugnare i spåret och omvänt m m.

Under tiden hade domarna sitt kollegium. Bästa hund för dagen blev Carl-Hermans Ymer, ägare Peter Rosenholm.

Han fick dagens enda 1:a pris. För övrigt Ymers 3:e första pris på ÖKL. 

På andra plats kom Viltvårdarns Lennons Birk, 2:a pris, ägare Lennart Bellqvist och på tredje plats Stolparöds Hera, 2:a pris, ägare Kent Lind.

Ett mycket trevligt och professionellt arrangerat prov av Elisabeth och Thomas Larsson.

Bra motivering av domsluten från domarna.

Tack till alla för en mycket trevlig dag!

peterymerpeterymer1

 

 


 

Träningsgrupp 8/5 2017

Det startar en hundträningsgrupp 8/5 med Helena Odenrick och Fredrik Maller i Nykvarn.

Öppet för alla wachtelhundar plus ägare.

Träningsprogrammet sätts ihop i samråd med instruktör/deltagare.

Vi beräknar hålla på 1,5 timmar.

Medtag fika.

Samling vid detta tillfälle vid Preem macken i Nykvarn, 18.50.

Platser kommer varieras runt Stockholm för att passa alla.

Kostnad 100:-/deltagare när vi bokar in extern instruktör, annars gratis.

Ingen föranmälan krävs.

Kontaktperson vid frågor, Fredrik Maller Tel: 0702-997 715

Varmt Välkomna !

 


 

Öppen Träning 27/4 2017

Torsdagen den 27 april kl. 19:30 är du välkommen på en öppen träning med din Wachtelhund. Ta gärna med lite fika.

Vi samlas vid Kaknästornets parkering.

//Helena Odenrick


Funtionärsutbildning 22/4 2017

Är du intresserad av att vara funktionär på något av Mälardalen Gotlands kommande jaktprov till hösten och vill veta mer om provupplägg och provgenomförande enligt de nya jaktprovsreglerna som gäller fån 1 juli i år?
Funktionärsutbildning äger rum i Hultsfred den 22/4 med samling på Hullinge Hotel kl 10.00. PM till Clas Jansson på Facebook eller mail till clas.jansson@esem.se senast 14/4 om det finns intresse.

Samåkning planeras när vi vet vilka som hänger med.


Hundens Dag 2017-05-14

Roslagens jakt & Vilt arrangerar även i år Hundens dag på sin anläggning i Almunge.

Ett populärt arrangemang med massor av aktiviteter och utställare.

Självklart kommer vi finnas på plats och prata Wachtel.

Mer information i länken här http://www.roslagensjaktvilt.se/ovrigt/hundens-dag-2017-05-14


Årsmöte SWK Mälardalen/Gotland 2017-03-26

Vilsta Sporthotell

Vasavägen 30, Eskilstuna

Klockan 14.00

Ev. Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor före mötet.

Välkomna

Dagordning vid SWK Mälardalens årsmöte 2017

Efter ordinare årsmötesförhandlingar föreläser Anders Pettersson och Peter Bergström från Eftersöksspecialister Sörmland om eftersök. Hur undviker vi eftersök, olika typer av skador, träningstips, filmer från praktiska eftersök mm.

Vi tackar alljakt.se för sponsring av detta evenemang.

alljakt


Nya Jaktprovsregler

Nya jaktprovsregler gällande från 2017-07-01 hittar du i denna länk

 

 


Viltspårträning vid tre tillfällen

OBS ! Denna viltspårträning blev snabbt fulltecknad. För närvarande finns möjlighet endast att anmäla sig till reservplats.

 

Tanken är att vi lägger spår åt varandra. Spåren får ha olika svårighetsgrad beroende på hundens färdighet. Medan spåren ”ligger till sig” så fikar vi och har enklare dressyrträning.

Därefter går vi våra spår och när det är klart träffas vi och analyserar hur det fungerade.

Datum: söndag 23/4, lördag 29/4 och lördag 13/5.

Starttid: 08.00

Sluttid: ca 13.00

Plats: Utanför Storvreta, ca 1,5 mil norr om Uppsala

Anmälan till Lennart Bellqvist senast den 16/4 via mail: lbellqvist@hotmail.com eller telefon: 070-233 62 14.

När träningstillfällena är genomförda finns det möjlighet att gå ett särskilt viltspårprov, anlagsklass eller ÖKL.

Hör gärna av dig om du har frågor!


UKL Rossvik 2016

Vi summerar helgens två unghundsprov på Rossvik med omnejd och kan konstatera att det gått klart över förväntan.

Hartillgången var helt fantastisk båda dagarna.
10 bra harar på både lördagens och söndagens prov innebar att 4 hundar kunde släppas på 3 harar var och att 2 hundar kunde släppas på 4! harar var. Har inträffat en gång tidigare och vi var få som trodde att vi skulle få uppleva det igen :)
5 av 6 startande hundar godkända.

Jag vill rikta ett extra stort tack till funktionärer, markägare, arrendatorer, markvärdar, ”fågelfixare” och hartrampare, utan er funkar det inte.
Clas Jansson
Jaktprovsansvarig Wachtelhundsklubben Mälardalen Gotland

Resultat och bilder finns under nyheter—->Länk

 

 


 


Årsmöte 2016

Söndagen den 13 mars kl 14.00 håller vi vårt årsmöte, denna gång hos Roslagens Jakt och Vilt där Klas Henriksson kommer att ge oss information om deras verksamhet. Medlemmar i klubben har flera gånger varit till vildsvinshägnet och provat hundar och nu finns det även älghägn och dovhjortshägn att träna i. Till våren 2016 öppnar de provgryt för grävling och i maj 2016 öppnas möjligheten att träna sin hund på björn! Läs mer om hägnen på deras hemsida www.roslagensjaktvilt.se och mer om årsmötet under fliken kommande aktiviteter.

Erbjudande till alla medlemmar! De som vill träna sin hund i hägnet årsmötesdagen den 13/3 är välkomna att kontakta dem själva för bokning och den dagen får ni 300 kronor i rabatt per hund. Ni måste säga till att ni är medlemmar som ska på årsmötet vid bokningen för att få rabatten.

 


Hundens Dag i Almunge

Den 7 maj 2016 kl 10-16 anordnas även i år Hundens Dag i Almunge av Roslagens Jakt & Vilt. Vi kommer att vara representerade ifrån wachtelhundklubben med en liten monter. I år kommer det att vara fler aktörer på plats och vi hoppas att många har möjlighet att komma och träffas.

 


Är du intresserad av att utbilda dig till jaktprovsdomare?  Ta i så fall kontakt med Erik Klockar!

 

Vi jobbar för våra medlemmar, vid frågor och funderingar tveka inte att höra av er till oss i styrelsen!